Krimi

Atea og syv personer tiltales for at smøre offentligt ansatte

Nyt kapitel i Bagmandspolitiets sag om it-udstyr og andre gaver til offentligt ansatte.

It-selskabet Atea og syv tidligere ansatte bliver nu tiltalt for at have ydet bestikkelse til en række offentligt ansatte, som i forvejen er blevet dømt for at have modtaget uberettigede ydelser.

Det bekræfter Bagmandspolitiets chefanklager onsdag.

- Tiltalen kommer i naturlig forlængelse af, at foreløbig 18 offentligt ansatte er blevet dømt for modtagelse af bestikkelse i en række mindre sager gennem det seneste halvandet års tid, siger chefanklager Per Fiig.

For nylig blev den såkaldt store Atea-sag afgjort af Retten i Glostrup. Her blev Atea idømt en bøde på 10 millioner kroner for i en årrække at have bestukket ansatte i Region Sjælland.

Otte kendt skyldige

Alle otte tiltalte i den store Atea-sag om bestikkelse af offentligt ansatte blev den 27. juni kendt skyldige ved retten i Glostrup.

Den hårdeste dom lød på halvandet års fængsel. Den fik den hovedtiltalte, tidligere it-driftsdirektør i Region Sjælland, Rene Clausen. Han anker dommen til Østre Landsret.

Tidligere it-direktør i Region Sjælland og efterfølgende it-direktør i Rigspolitiet, Michael Steen Hansen, er idømt ti måneders fængsel. 

Fire tidligere medlemmer af Ateas ledelse har alle fået mellem et år og otte måneders fængsel. Dommene er delvist betingede.

Den hårdest straffede hos Atea er tidligere salgschef Per Juul Andersen, der har fået et års fængsel.

Halvdelen af de otte dømte i Atea-sagen, hvor selskabet af samme navn nu er dømt for at have bestukket offentligt ansatte, udbad sig betænkningstid, mens de øvrige fire ankede dommene på stedet.