Krimi

12-årig fandt kranie på bunden af sø

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Kraniet er af nyere dato, mener Nordsjællands Politi. Det skal nu undersøges nærmere.

Den 12-årige Tobias Christiansen gjorde et noget makabert fund, da han i mandags dykkede i Buresø sydøst for Slangerup i Nordsjælland.

Drengen fandt nemlig et kranie på bunden af søen.

Det fortæller han til TV 2 Lorry.

- Det var lidt svært at få med op, men da jeg fik det op, tænkte jeg, at det var en skål af en art, siger Tobias Christiansen og fortsætter:

- Så tømmer jeg det for sand og kigger inde i det. Der kan vi godt se, at der er nogle aftegninger af noget. Min bror siger for sjov, at det er et kranie, og så går min mor i baglås.

Fritidsdykker

Den 12-årige lokale dreng fra Slangerup dykker i sin fritid og havde af sine forældre fået et dykkersæt bestående af maske, snorkel og dykkerfødder, som flittigt bliver brugt.

- Jeg er ude at bade og hygge mig med min familie, og så dykker jeg. Jeg vil gerne gøre en god gerning, så når jeg dykker, leder jeg efter skrald og rydder op, fortæller Tobias Christensen om optakten til det makabre fund.

Den 76 hektar store sø spreder sig ind over Frederikssund, Allerød og Egedal Kommune.

Buresø ligger i Nordsjælland sydøst for Slangerup

Arkæologisk fund

Aftegningerne viste sig at være fra blodårer. Og det, som Tobias troede var en skål, var ganske rigtigt størstedelen af et kranie.

Politiets teori var onsdag, at kraniet kunne vise sig at være af nyere dato, da det stadig er muligt at se aftegninger af blodårer, men torsdag afkræftede politiet den teori. 

- De indledende tekniske undersøgelser af kraniet viser, at der er tale om et arkæologisk fund, hvilket altså vil sige, at der er tale om et kranie af meget ældre dato, skriver Nordsjællands Politi torsdag på Twitter.