Krimi

Gerningsmand får forlænget sin straf efter vandscooterulykke

Landretten har bestemt, at den 25-årige Frederik Oliver Schmidt, der ramte en jolle i Københavns Havn, skal i fængsel i to og et halvt år.

Den dømte 25-årige Frederik Oliver Schmidt, der påsejlede en jolle i Københavns Havn får skærpet sin straf. Det har Østre Landsret bestemt.

Dermed gav dommeren anklagemyndigheden ret i, at den dom på to år, som han fik ved byretten, var for mild.

Der var pårørende til stede i retten for både Frederik Oliver Schmidt og en af de to kvindelige udvekslingsstuderende, der blev dræbt, da deres jolle i maj 2017 blev påsejlet i Københavns Havn af en vandscooter, der blev ført af den nu dømte 25-årige danske mand.

Er tidligere straffet

Frederik Oliver Schmidt blev i januar idømt to års fængsel i Københavns Byret. En del af dommen skyldtes en reststraf for tidligere forhold.

Anklagemyndigheden accepterede, at syv andre vandscooterførere fra samme aften slap med bøder på mellem 3700 og 11.700 kroner, men ankede byrettens dom til den 25-årige, som anklagemyndigheden havde krævet idømt fire års fængsel.

- Næsten ingen vandscootere i havnen

Ifølge formanden for HavneForum, Milan Rud Kronborg, har livet på vandet i København ændret sig voldsomt efter ulykken i 2017.

- Vi så stort set ikke vandscootere længere og folk, der sejlede hasarderende med speedbåde eller hurtigtgående motorbåde, stoppede næsten også med det samme.

Det skyldes ifølge ham, at politiet efter ulykken og i en tid, hvor der er kommet rigtig meget liv på vandet, kom meget mere på banen som følge af den kritik, der lød efter dødsulykken.

I maj 2017 døde to udvekslingsstuderende fra USA, da deres jolle blev ramt af vandscooter i høj fart. Føreren af scooteren blev idømt to års fængsel.