14 rocker- og bandemedlemmer anholdt i aktion om seks drabsforsøg

De anholdte har alle tilknytning til Bandidos, Asgardians 89, Brothas og Gremium.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har torsdag i tæt samarbejde med flere politikredse på Sjælland ”iværksat en større anholdelsesaktion” blandt rocker- og bandemedlemmer på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet.

I alt er 14 personer med tilknytning til Bandidos, Asgardians 89, Brothas og Gremium blevet anholdt, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi er sammen med nogle gode sjællandske kollegaer i færd med at lave en omfattende indsats mod rocker- og bandemiljøet, og vi ønsker at sende et meget tydeligt signal om, at den her meget utryghedsskabende adfærd, de har haft, når de har skudt eller har forsøgt at slå hinanden ihjel, at den er uacceptabel, oplyser Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

Han oplyser, at politiet gennem hele foråret ”har efterforsket massivt".

Ransagninger er i gang

Politiet oplyser, at personerne formodes at have del i seks forskellige sager om forsøg på drab begået i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds - hvilke kan du se længere nede i artiklen.

I løbet af torsdagen ransagede politiet i alt 27 adresser, hvor man blandt andet fandt en mængde narkotika, flere våben og ammunition.

En række af de anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvor anklagemyndigheden vil begære dørlukning. 

Desuden forventer politiet, at der vil komme flere anholdelser i de seks sager om forsøg på drab. Aktionen er sket i et samarbejde mellem Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst.

De seks sager om drabsforsøg

Den første af de i alt seks sager daterer sig tilbage til den 9. november sidste år i Faxe - den seneste er fra 1. juni i Slagelse:

  1. En skudepisode den 9. november 2017 på Torvet i Faxe, hvor der skydes ind i en kiosk.
  2. To skudepisoder i Vordingborg den 16. og 18. april 2018, hvor der bliver skudt ind til et rockermedlem i Kirsebærplantagen og på Rønnebærvej.
  3. En skudepisode den 20. april 2018 ud for en tatoveringsforretning i Næstved, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-banderelationer.
  4. En skudepisode den 28. maj 2018 i Stenlille på Stationsvej, hvor der bliver skudt mod en mand med relationer til rocker- eller bandemiljøet.
  5. Et drabsforsøg med kniv den 1. juni 2018 på Byskovvej i Slagelse, hvor der også sættes ild til en bygning og udøves vold i forbindelse med en trussels- og afpresningssag.

Kim Kliver oplyser til Ritzau, at der ikke er tale om en enkelt konflikt, men at de seks sager drejer sig om fem forskellige og uafhængige sager, hvor der har været seks forsøg på drab.

- Det er et kompliceret konfliktbillede, der gør, at man har skudt efter hinanden, siger politiinspektøren.