Krimi

Odense ramt af serie af bilbrande

Torsdag aften og natten til fredag brændte endnu to biler i Odense, der i løbet af de seneste fem døgn er blevet ramt af i alt seks bilbrande.

Fyns Politi frygter, at der er forbindelse mellem en række formentlig påsatte bilbrande i Odense, hvor i alt seks biler i løbet af de seneste fem døgn er blevet sat i brand.

- Noget kunne tyde på, at der er en forbindelse, siger Kenneth Taanquist, vagtchef hos Fyns Politi, til TV 2 efter de seneste to brande torsdag aften og natten til fredag.

Først blev en bil fundet med store brandskader på Faaborgvej i Odense ved 21-tiden, og blot fire en halv time senere var der sat ild til endnu en bil på Brombærranken - en vej ikke langt derfra.

I alt er seks biler blevet ramt af brande siden mandag aften, og Fyns Politi er på bar bund i jagten på gerningsmanden eller -mændene. Bilbrandene har det til fælles, at der er blevet knust ruder i bilen, hvorefter der er hældt brandbar væske ind, og det får politifolkene til at formode, der kan være en forbindelse mellem bilbrandene.

Denne bil blev sat i brand på Faaborgvej i Odense torsdag ved 21-tiden.

Vidner har set skygger

- Vi forsøger at snakke med alle bilejerne for at høre, hvad det kan handle om. Alle ofrene har sagt, at de er uforstående overfor, at det lige er deres biler, det er gået udover, siger politikommissær Leon Sørensen til Ekstra Bladet.

Han fortæller også, at biler, der har holdt i nærheden af de afbrændte biler, også har fået skader. Ingen af bilejerne har kunnet give et signalement af gerningsmanden eller gerningsmændene.

- Enkelte vidner har set skygger i mørket, siger Leon Sørensen.

De seks bilbrande

1. Natten til mandag, klokken 1.45, Carl Blochs Vej Odense.

2. Natten til onsdag, klokken 1.30, Hybenhaven, Odense.

3. Natten til onsdag, klokken 2.10, Korslykkevej, Odense

4. Natten til torsdag, klokken 4.10, Grønvej i Langeskov, Odense.

5. Torsdag aften, klokken 21, Faaborgvej, Odense.

6. Natten til fredag, klokken 1.30, Brombærranken, Odense.