Teenagere sigtes for drabsforsøg for stenkast på motorvej

To unge mænd sættes i forbindelse med 19 tilfælde, hvor sten er blevet kastet fra motorvejsbroer.

To unge mænd er sigtet for drabsforsøg, efter at have erkendt at stå bag adskillige stenkast fra motorvejsbroer ved Flensborg.

Det beretter Flensborg Politi til Flensborg Avis.

Politiet anholdt torsdag aften de to mænd, som er 18 og 19 år og kommer fra Nordtyskland. De erkendte at stå bag talrige kast af sten.

Området omkring Flensborg har været plaget af stenkast fra broer siden februar i år. De to teenagere sætte i forbindelse med 19 tilfælde, hvor sten er blevet kastet fra motorvejsbroer.

Har allerede tilstået flere tilfælde

Stenene, som blev kastet, blev løbende tungere og tungere. Dermed blev faren øget for bilister på vejen, som risikerede at blive ramt. Det fortæller politiet til avisen.

- Nu skal efterforskningen så vise, om de to mænd også står bag de mange stenkast. Men de har allerede tilstået flere tilfælde, siger statsadvokat Ulrike Stahlmann-Liebelt til Flensborg Avis.

En dansk, kvindelig bilist blev den 8. maj ramt af en sten Kvinden på 58 år bor til daglig i Flensborg, og hun blev ramt kort efter, at hun var kørt over den tyske grænse fra Danmark. Hun blev hårdt kvæstet, men var ikke i livsfare. 

Ved politiets arbejde på motorvejen fandt de stenen i midterrabatten. Den målte 25 gange 25 centimeter. Den røg igennem forruden på den BMW, hvor kvinden befandt sig.

Den blev kastet ved en motorvejsbro i Ellund, der ligger syd for Motorvej E45’s grænseovergang ved Padborg.