Krimi

Danske kvinder filmet i skjul mens de tissede

I tidligere sager har et videokamera været gemt i en øldåse.

Når kvinder sætter sig på hug og tisser i græsset, kan de risikere at blive filmet. Sådan er det ifølge B.T. sket på både Roskilde Festival, Distortion, 1. maj i Fælledparken samt Aalborg Karneval.

Avisen fortæller, at videoer af de tissende kvinder kan ses på en amerikansk hjemmeside. Her er ifølge BT 276 film, som har en varighed på op til en halv time, og de bliver solgt for mellem fire og 29 dollar.

B.T. opdagede under gadefesten Distortion en juicebeholder, hvor der var boret hul i siden, og inde i kartonen var der placeret et skjult kamera, skriver mediet.

Optagelserne, der også er sket ved 1. maj-arrangementet i Fælledparken, får nu LO Hovedstaden til at reagere. Per G. Olsen, der er formand for LO Hovedstaden, er med til at arrangere 1. maj-arrangementet i Fælledparken.

- Det bryder vi os da bestemt ikke om. Mildest talt. Det er jo arbejdernes kampdag, ikke lurernes kampdag. Kvinder skal havde lov til tisse i fred uden at blive filmet. Til næste år vil vi gå området igennem og fjerne kameraer, hvis vi finder nogen, siger Per G. Olsen til B.T.

Flere tilfælde på festivaler

De kvinder, som optræder på videoerne, har fået sløret deres ansigter, men det er kvinderne selv, der skal melde det til politiet, fortæller pressechef i Rigspolitiet, Thomas Kristensen til BT. Han siger, efter at have set videoerne, at det er svært at se, om kvinderne har givet samtykke til, at billederne er blevet lavet.

Historien er langt fra enestående. Tilbage i 2013 og 2014 fortalte politiet under Roskilde Festival, at der var blevet anholdt personer, som havde filmet tissende kvinder, og man ville undersøge, om videoerne var til privat brug, eller om de skulle udgives på pornosider.

Det samme gjorde sig gældende i sommeren 2017, hvor en tysk mand blev idømt 30 dage ved Retten i Roskilde for at have filmet op mod 60 tissende kvinder på Roskilde Festival. 

Filmede kvinder på offentligt toilet

Retten lagde dengang vægt på, at den dømte vidste, at kvinderne ikke havde givet samtykke.

- Tiltalte har været fuldt bevidst om, at pigerne ikke har accepteret optagelsen, i og med at optagelserne er sket med et kamera, der var kunstfærdigt indbygget i en øldåse, og at optagelserne filmisk var af høj kvalitet, sagde dommer Tove Horsager under domsafsigelsen.

Også uden for festivaler har fænomenet været beskrevet. I en sag fra i sommer blev en 24-årig mand anholdt for at have placeret sin telefon på et offentligt toilet i Vestre Fjordpark på Skydebanevej i Aalborg, hvor den filmede tissende kvinder. Dengang blev telefonen fundet.