Krimi

Kvinde fra omstridt Christiania-video fængslet: - Jeg var fuld

En advokat mener, at politiet er gået for vidt i deres magtanvendelse mod kvinden på Christiania.

En 50-årig kvinde er lørdag formiddag blevet varetægtsfængslet for - ifølge sigtelsen - at have kastet med to sten mod politiet på Christiania.

Selv kan den midaldrende kvinde ikke huske stenkastene.

- Jeg kan ikke huske det. Jeg havde drukket vodka, Bailey, Guld Tuborg, og så havde jeg røget hash, fortæller hun ifølge Ritzau.

Hun tilføjer, at hun heller ikke kan huske, at der var politi på fristaden torsdag eftermiddag, hvor episoden fandt sted.

Kvinden, der nægter sig skyldig, blev anholdt fredag klokken 11.33, efter at Københavns Politi havde haft mulighed for at kigge sit videomateriale igennem. Alle betjente bar under torsdagens aktion kameraer, og ifølge tidsstemplerne på videomaterialet skulle kvinden have kastet stenene klokken 16.43 og 16.45.

Voldelig episode har vakt opsigt

En episode mellem de to stenkast har dog også vakt opsigt. En video, som flere medier har bragt, viste fredag, hvordan en politibetjent skubber kvinden hårdt i brystkassen, så hun falder bagover og slår hovedet ned i brostenene.

Se episoden med kvinden og politiet i videoen herunder:

En kvinde bliver skubbet på Christiania plus optakten til det.

Politiet sagde efterfølgende til TV 2, at episoden "så voldsom ud" og nu bliver undersøgt, men at det skete, efter en større menneskemængde angreb betjentene og kastede med sten.

Advokat: Det går for vidt

Ifølge en af landets mest kendte advokater, Thorkild Høyer, er det dog kritisabelt, at politiet prøver at gå ind og bortforklare den voldsomme adfærd fra den pågældende betjent.

- Det er klart, at hun skal anholdes og retsforfølges og få den straf, hun skal have for det, hun har gjort. Men i situationen ser det ud som om, at betjenten faktisk afstraffer hende. Det går for vidt, siger han.

Thorkild Høyer understreger, at det på ingen måde er acceptabelt, at politiet bliver udsat for den slags stenkast, men at den konkrete situation med kvinden "slet ikke berettiger til den slags magtanvendelse".

- Nu er det sådan, at politiet har monopol på magtanvendelsen, men det er ikke uindskrænket magtanvendelse. Man må anvende den magt, der er nødvendig i den givne situation. Selv hvis hun måtte have kastet sten kort tid forinden, giver det ikke grund eller ret til at anvende den form for magt, som vi ser i klippet, siger han til TV 2.

Dommeren valgte lørdag at varetægtsfængsle kvinden til den 27. juni.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed bekræfter over for TV 2, at de efterforsker hændelsen, da der ligger en anmeldelse om vold fra en borger.

Politiinspektør Allan Nyring kommenterer på episoden, hvor en kvinde, der efterfølgende er blevet sigtet for vold, bliver skubbet af en politibetjent.