Krimi

Politiet rydder igen Pusher Street - men hashsalget fortsætter

Det er anden gang på få dage, at politiet river hashboder ned på Christianias Pusher Street.

Politiet ryddede søndag morgen endnu engang Pusher Street på Christiania.

- Det er en fortsættelse af indsatsen. Vi har ryddet de boder, der var bygget op siden lørdag, siger Lars Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi til TV 2.

Én person anholdt

Han fortæller, at politiet ved aktionen blandt andet har fundet slagvåben i form af en tordenslager, beskedne mængder hash og joints, samt kanonslag og to pebersprays.

En mand blev desuden anholdt, da han blev genkendt fra et tidligere forhold. Men udover ham er der endnu ikke sket nogen anholdelser i forbindelse med dagens aktion.

Det er anden gang, siden gaden genåbnede i fredags, at politiet fjerner boder og beslaglægger hash, men det ser umiddelbart ikke ud til at kunne dæmme op for hashslaget på Christiania.

- Vi kan ikke acceptere et åbenlyst hassalg i Pusher Street, så vi henstiller stadig til, at man ikke sætter disse hashboder op. Men sætter man dem op, så fjerner vi dem igen, siger Lars Ole Karlsen.

Politiet: - Vi bliver ved

Vicepolitiinspektøren oplyser til TV 2, at man med aktionerne både vil forsøge at ramme sælgere og købere af hash i Pusher Street.

Politiet: - Vi fortsætter med at fjerne hashboderne i Pusher Street Video: Hans-Henrik Busk Stie

- Vi tror på vores strategi og bliver ved med aktionerne i Pusher Street - i dag, i morgen og fremadrettet, slår Lars Ole Karlsen fast, der til trods for udfordringerne har visse roser til overs for beboerne på Christiania.

- Vi kan mærke, at der er blevet talt om, at vold ikke er vejen frem i Pusher Street. Det vil jeg gerne rose christianitterne for, men vi har desværre også set, at der er et organiseret hashsalg - og det er det, som vi håndterer, siger Lars Ole Karlsen.

Godt politiarbejde

Pusher Street genåbnede fredag, efter at beboere lukkede gaden i tirsdags.

Ganske kort efter varslede Københavns Politi en øget indsats på den omstridte gade, og allerede lørdag morgen blev Pusher Street ryddet første gang.

Det fik justitsminister Søren Pape Poulsen til tasterne, og på Twitter gav han udtryk for, at politiet havde ydet en god indstats.

- Godt arbejde af vores politi i København her til morgen. Farvel Pusher Street, skrev Søren Pape Poulsen.

"Os, der bestemmer"

Christianitterne besluttede på et internt møde tirsdag aften at "sætte Pusher Street på pause". Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste.

Men fredag var de klar igen.

- Vi har åbnet, fordi vi har lyst til at åbne, og det er os, der bestemmer, sagde en christianit til TV 2 kort efter åbningen klokken 13 fredag.