Krimi

Minister stolt efter rydning af Pusher Street - men salget af hash er i gang igen

Københavns Politi fjernede lørdag alle boder på Pusher Street på Christiania.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er glad. Og stolt. Han siger, det er fantastisk. Fantastisk, det som Københavns Politi foretager sig i disse dage på Christiania i København. 

Fredag offentliggjorde politiet, at indsatsen omkring hashhandlen ville blive øget, og lørdag blev Pusher Street ryddet for boder. Justitsministeren roser udviklingen, og han ser det som et skridt i den rigtige retning, at politiet vil være på Christiania hver dag.

- Hvor er det dejligt, at vi nu får daglig tilstedeværelse af politi på Christiania - man laver både den aktion i morges, og nu holder man hele tiden øje med pusherne. Hvor løber de hen? Hvad sker der? Hvordan kommer vi tættere på at få konfiskeret endnu mere?

- Det her er en ting, der vil virke, hvor man gradvist, stille og roligt får strammet grebet mere og mere om dem, så det bliver meget, meget svært for dem, siger Søren Pape Poulsen til TV 2.

Bygger man hashboder, bliver de fjernet

Ved fredagens indsats på Pusher Street fik politiet fat i 2,3 kilo hash, 1,1 kilo skunk samt godt 1200 joints. Lørdag var beslaglæggelserne igen i den lave ende med 259 gram hash, 297 gram skunk og 125 joints.

Men politiet fortsætter indsatsen, fastslår Lars-Ole Karlsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

- Vi vil også i dag være til stede inde i Pusher Street uniformeret. Vi vil håndtere narkokriminelle, såfremt de er derinde. Vi vil beslaglægge det narkotika, som vi finder. Vi fortsætter indsatsen og bygger man hashboderne op, så fjerner vi dem igen, siger han til TV 2.

Allerede få timer efter rydningen lørdag morgen kunne TV 2s reporter på stedet konstatere, at hashhandlen allerede var begyndt igen. Samme melding kom fra Ritzaus reporter, der lørdag formiddag rapporterede om tegn på, at der igen blev solgt hash. Klokken 9.30 var der således allerede to boder, som var i gang igen.

 - Det styrker bare vores opfattelse af, at hashsupermarkedet ude i Pusher Street handler om penge, omsætning og profit. Så jeg vil ikke sige, at det overrasker os. Men indsatsen fortsætter. Vi vil fortsætte med at bekæmpe den organiserede og åbenlyse hashhandel i Pusher Street, siger Lars-Ole Karlsen til Ritzau.

- Stil jer på politiets side

Københavns Politi sagde allerede tidligere på ugen, at de stod klar til at hjælpe christianitterne, som på et beboermøde besluttede at sætte Pusher Street på pause. Pausen varede dog ikke længe. Så kort, at politiet lørdag kunne rydde boderne igen.

Søren Pape Poulsen erkender, at det her ikke er noget, der løser hashproblemet på få dage.

Københavns Politi intensiverer tilstedeværelsen omkring Pusher Street Video: Nikolaj Albrectsen

Det er noget, der tager tid. Men han har samtidig en appel til dem, der bor på Christiania. Nu er det tid til at vælge side.

- Det er vel ikke rockerne, og de organiserede kriminelle, der skal styre, hvad der sker på Christiania, og derfor må christianitterne stille sig 100 procent på politiets side og hjælpe alt det, de kan, hvis de vil rydde op i det morads, siger han.

Hverken lotusstillinger eller røgelsespinde

Han vil ikke have, at folk har et romantiseret billede af hash på Christiania. Sådan er virkeligheden langt fra, mener Søren Pape Poulsen, der derved også henvender sig til flere end blot christianitterne, men også de købere, der lægger deres penge i hashsælgernes hænder.

- Nogle tror, det med hash på Christiania er noget hygge med røgelsespinde og lotusstilling med steppeulvene i baggrunden. Det her er organiseret kriminelle med rockere og bander, der står bag, og vi skal tage kampen mod dem. Og derfor gør politiet det helt rigtige i øjeblikket, siger han og tilføjer:

- Der skal både en sælger og en køber til, og jeg håber, der er nogle borgere, der spørger sig selv: Skal vi støtte den organiserede kriminalitet i Danmark ved at købe hash? Det synes jeg ærlig talt, man skulle lade være med.