Krimi

Christianitter blokerer Pusher Street

Beboerne har lukket Pusher Street af. Ifølge advokat handler det om at skabe opmærksomhed omkring problemerne med hashhandlen.

Tirsdag formiddag lukkede beboerne på Christiania helt af for Pusher Street.

- Det her er en intern Christiania-aktion, så vi udtaler os ikke. Vi trænger til fred og ro, siger Christianias talsmand, Hulda Mader, til TV 2.

Hun siger, at christianitterne udsender en pressemeddelelse om aktionen inden længe.

De har spærret syv indgange til gaden, og bag spærringerne ligger gadens berygtede hashboder øde hen. Der er ingen pushere og ingen kunder.

To uløselige problemer

Knud Foldschack, der er advokat for Fonden Fristaden Christiania, fortæller til TV 2, at afspærringen handler om at råbe presse og politikere op om, at "der foregår noget, det civile Christiania ikke kan løse".

- Vi kan ikke leve med mere vold, mere hash. Vi har to uløselige problemer - vi kan ikke stoppe politiet i at bekæmpe kriminaliteten med vold, og vi kan ikke stoppe banderne i at kæmpe om territoriet, lyder det fra Knud Foldschack.

Han har ikke været på fristaden tirsdag og understreger, at han taler for egen regning. Han kalder desuden de lokales aktion for et nødvendigt og modigt skridt.

- Vi taler altid kun om det voldelige Christiania, aldrig om det smukke og spændende Christiania. Der må andre boller på suppen, understreger han.

Rundt om ved afspærringerne hænger der skilte, hvorpå der står, at afspærringerne vil være oppe i nogle dage. Den oplysning kan Knud Foldschack imidlertid ikke bekræfte.

Afspærringen vil være oppe i nogle dage, afslører skilte.

Lokale ryddede selv boderne

Afspærringen sker, dagen efter det kom frem, at hashhandlen er øget markant.

De lokale ryddede under stor bevågenhed selv hashboderne i 2016 i det, der blev set som de lokales oprør mod den organiserede hashhandel. Men trods det, opsætning af kameraer og flere andre rydninger fra politiets hånd, så vurderer de lokale selv, at hashhandlen er på niveau med 2016 eller endda endnu højere.

- Christianitterne har ryddet boder, sat mere lys op og indført maskeringsforbud. Men er kun blevet mødt med mere kontrol og stramninger, siger Knud Foldschack.

Københavns Politi siger til TV 2, at man ikke er involveret i dagens lukning, men er til stede på Christiania som vanligt.

Kun beboere bliver lukket ind på Pusher Street.
Beboerne har lukket Pusher Street af. Ifølge advokat handler det om at skabe opmærksomhed omkring problemerne med hashhandlen.