Krimi

Mand fængslet for vold mod Papes kæreste - men ikke for hadforbrydelse

En 34-årig mand fra Slovakiet er sigtet i sagen.

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede, Josue Medina Vasquez, er blevet udsat for vold natten til torsdag. Det oplyser Københavns Politi. 

I den forbindelse er en mand sigtet for hadforbrydelse og vold. Manden er varetægtsfængslet frem til den 30. maj. Han blev sigtet for vold og hadforbrydelse mod Søren Pape Poulsens forlovede, men er kun blevet fængslet for voldsforholdet.

En dommer ved Københavns Byret fandt ikke begrundet mistanke for, at manden overfaldt Josue Vasquez på grund af hans seksuelle orientering. Det oplyser Københavns Byret til Ritzau.

Ifølge Ritzau er der tale om en 34-årig mand fra  Slovakiet. 

Episoden fandt sted omkring klokken 03.30 foran LA Bar på Gammel Mønt i det indre København.

Her skal slovakken ifølge sigtelsen have slået justitsministerens kæreste med knyttet hånd i ansigtet og sagt: "I don't like homos (jeg kan ikke lide homoseksuelle, red.)". 

Nægter sig skyldig

Da den 34-årige torsdag blev stillet for en dommer, nægtede han sig skyldig. Ikke desto mindre blev han varetægtsfængslet frem til 30. maj.

Inden da forklarede slovakken, at han kom til Danmark i mandags med nogle venner for at se VM i ishockey. 

Torsdag aften havde han været i byen i København. Han var fuld, og på et tidspunkt kom han op at skændes med en person. 

Den sigtede husker efter eget udsagn ikke så meget, men han afviser at have slået med knyttet næve. Muligvis slog han på en anden måde. Desuden hævder han, at Josue Vasquez gav igen - at han slog den sigtede i ansigtet. Den 34-årige afviser at have noget imod homoseksuelle.

Omvendt har Josue Vasquez forklaret, at han kom ud fra LA Bar, og at den sigtede uden varsel slog ham på højre side af ansigtet eller halsen.

Ifølge slovakken var det Josue Vasquez, der slog først. Det forklarer den 34-årige slovaks forsvarer, advokat Michael Sahl Nielsen, til Ekstra Bladet.

- Men på et tidspunkt siger min klient, at han har fået et slag, og han vil heller ikke afvise, at han i hvert fald har slået ud efter den anden, siger han.

Bar-personale greb hurtigt ind

TV 2 har været i kontakt med LA Bar i København, som ikke har mulighed for at stille op til interview. 

I en mail skriver direktør Rasmus Frederiksen følgende: 

- Vi kan bekræfte, at der i nat skete en episode i Sværtegade foran vores forretning. Vores sikkerhedspersonale greb hurtigt ind - selvom episoden skete ude på gaden og ikke i forretningen.

- Politiet blev tilkaldt og var hurtigt fremme og fik effektivt håndteret episoden og tilsyneladende anholdt gerningsmanden, skriver han videre. 

Pape: - Vi ser fremad

Også Søren Pape Poulsen har kommenteret på episoden gennem de sociale medier. 

- Nu ser vi fremad og bearbejder hændelsen så godt, som man nu kan, skriver han på Twitter

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen har reageret på overfaldet: 

- Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue, skriver han på Twitter. 

"Ikke flere hadforbrydelser"

Selv har Josue Medina Vasquez lagt et billede ud på sin Facebook med teksten "No more hate crimes (ikke flere hadforbrydelser, red.)". 

Søren Pape og Josue Medina Vasquez, der kommer fra Den Dominikanske Republik, mødte hinanden i sommeren 2013 i Bruxelles, hvor Vazquez arbejdede.

Sidste år annoncerede parret, at de skal giftes i 2018. Der er endnu ikke sat officiel dato for brylluppet.

TV 2 har været i kontakt med Københavns Politi, som ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.