Krimi

Flere har fået stjålet dyre ure i København

Tricktyve går målrettet efter folk med dyre ure om håndleddene, siger politiet.

I sidste uge var det den danske håndboldspiller Hans Lindberg, der blev overfaldet på åben gade i København og fik stjålet sit specialfremstillede armbåndsur. Og i denne weekend var det to andre mænd, der fik stjålet værdifulde ure i hovedstaden, skriver Ekstra Bladet.

Sent lørdag aften var en norsk turist ude at lufte sin hund i Helgolandsgade på Vesterbro i København, da en mand kom hen og fjollede lidt rundt med hunden, inden han fik fat i nordmandens håndled og stak af med et ur af mærket Patek Philippe til en værdi af 312.000 kroner.

Og natten til søndag blev en anden mand i Dronningens Tværgade først forsøgt frastjålet sit ur ved tricktyveri og blev dernæst – da det mislykkedes – overfaldet af fire mænd, som stjal hans Patek Philippe-ur til 650.000 kroner.

Seier mistede sit ur

Ifølge vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer har der den seneste måned været flere lignende tyverier i hovedstaden.

- Tricktyvene går målrettet efter folk, der har et dyrt ur om håndleddet, siger han til Ekstra Bladet.

Men tricktyve, der går efter dyre armbåndsure, er ikke et nyt fænomen i København, hvor politiet sidste år oplevede en stigende tendens.

I de første måneder af 2017 registrerede Københavns Politi en række af den slags tyverier i området omkring Kongens Nytorv, og alene på en enkelt uge i januar modtog politiet knap 20 anmeldelser.

Der kom også stor opmærksomhed på problemet, da rigmanden Lars Seier Christensen i februar mistede et ur til en værdi af 300.000 kroner ved et tricktyveri i det indre København.

Sjældent mesterskabs-ur

Politiet kalder den slags gerninger for dansetyverier, fordi gerningsmændene henvender sig til folk på gaden og med forskellige kneb forsøger at aflede deres opmærksomhed, mens de stjæler smykker, punge, mobiltelefoner eller ure.

Håndboldspilleren Hans Lindberg har ikke ønsket over for TV 2 at gå i detaljer om det overfald, han var udsat for. Han har oplyst, at han fik stjålet et Hublot-ur, som kun er fremstillet i omkring 20 eksemplarer i anledning af det tyske håndboldmesterskab, som han vandt med klubben HSV Hamburg i 2011.

Jeg skriver det her opslag for at advare andre og i et lille håb om specielt at se mit ur igen. Jeg var i Kbh sidste...

Posted by Hans Lindberg on Sunday, May 13, 2018