Drabet uden lig

Datter efter fund af bevis i 'Drabet uden lig': - Håber, det vil lukke munden på tvivlerne

Datteren til den dræbte Henrik Haugberg Madsen, Stephanie Riisbjerg, ønsker nu, at hun og familien kan komme videre, så de kan mindes de gode stunder.

Det er nogle meget barske realiteter, seerne er blevet præsenteret for i TV 2s true crime-dokumentarserie 'Drabet uden lig' gennem de seneste seks uger.

For familien til den forsvundne Henrik Haugberg Madsen har det selvfølgelig været ekstra hårdt at skulle forholde sig til især seriens afsluttende afsnit, hvor der findes et konkret bevis for, at Henrik med stor sandsynlighed er død.

- Det er jo det første rigtige bevis, der har været i sagen. Det er hans blod. Så nu er tvivlen og håbet væk, siger Stephanie Riisbjerg til TV 2 og fortsætter.

- Det har været meget hårdt. Men det betyder samtidig, at vi som familie nu kan få lukket sagen og komme videre, så vi ikke længere skal tænke på hans død, men i stedet kan mindes ham som den person, han var.

Se videoklip med Stephanie Riisbjerg øverst.

Håber, det vil lukke munden på tvivlerne

Lige siden den 40-årige Henrik Haugberg Madsen forsvandt sporløst i november 2010, har hans familie levet i uvished om hans skæbne. For i den efterfølgende drabssag blev der ikke fundet håndgribelige beviser på, at han var blevet dræbt.

Selv om de nærmeste familiemedlemmer har haft en stærk fornemmelse af, at Henrik ikke var i live længere, er tvivlen indimellem dukket op. Som en form for overlevelsesmekanisme, siger Stephanie. Hun bakkes op af sin mor, Hanne:

- Vi har gået og sagt til hinanden, at vi ville give ham en lussing, når han kom tilbage. Sådan bare for at holde modet oppe, siger Hanne Riisbjerg.

Men det har været svært for familien, når udenforstående har luftet deres teorier.

- Vi har en del bekendte, som er blevet ved med at sige, at min far nok bare sad i Thailand eller Afrika og hyggede sig. Det har været meget frustrerende, fordi vi vidste, at han aldrig ville finde på at gøre det imod os, siger 26-årige Stephanie, som håber, at TV 2s fund af varevognen med blod én gang for alle vil lukke munden på tvivlerne.

Stephanie og Hanne Riisbjerg, som er datter og ekskæreste til dræbte Henrik Haugberg Madsen, fortæller om deres frustration over, at folk, der ikke kender dem, påstår, at Henrik stadig lever og befinder sig i udlandet. Video: Ida Brodtkorb

- Det blod, der er fundet i bilen, har et fuldstændigt dna-match med ham. Og vi har fået at vide, at laboratoriet i London, som har undersøgt det, er temmelig sikre på, at blodet stammer fra en død person, fortæller hun.

- Jeg ville nok spørge ham: Hvorfor?

På trods af, at der nu endelig er fundet et afgørende bevis mod de to drabsdømte, Henriks tidligere partner Bo Madsen og den formodede lejemorder Claus Stokholm Larsen, nægter de begge hårdnakket at stå bag drabet.

Drabet uden lig

Forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen forsvandt den 11. november 2010.

To år senere blev to mænd dømt for drab, selvom politiet ikke fandt noget lig, gerningssted eller tekniske beviser.

De to dømte er Henrik Haugberg Madsens ægtefælle, Bo Madsen, og den tidligere narkodømte gangster Claus Stokholm Larsen. Ifølge politiet skulle Bo Madsen have hyret Stokholm Larsen til drabet.

De to mænd blev dømt på en række vidneudsagn. Begge har siden hævdet, at de er uskyldige.

TV 2 Dokumentar har gennem adgang til de to dømte, sagens hovedvidner og politiets sagsakter undersøgt den spektakulære drabssag.

Til spørgsmålet om, hvad Stephanie Riisbjerg ville sige til sin fars drabsmænd, hvis hun sad overfor dem lige nu, svarer hun:

- Jeg tror egentlig mest, at jeg ville skulle henvende mig til Bo, for jeg har ikke haft noget som helst med Claus at gøre, så jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skulle sige til ham, lyder det fra Stephanie, der fortsætter.

- Jeg ville nok spørge ham: Hvorfor? Og hvordan han egentlig bare kunne vende os allesammen ryggen på den måde og tage en så vigtig person fra os. Hvad var det, der gjorde, at det skulle ske?

For Stephanie Riisbjerg og hendes seks år yngre lillesøster har det været ekstra hårdt og uforståeligt, at det netop var deres stedfar, som de har kendt gennem det meste af deres liv, som skulle tage deres far fra dem.

- Jeg kommer til at tvivle på, om Bo overhovedet har været ærlig fra starten af, og om han overhovedet har holdt af os gennem alle de år. For hvis han har, hvordan fanden kan han så finde på at gøre det her imod os?, lyder det fra Stephanie Riisbjerg.

Tror ikke, de jordiske rester bliver fundet

I de syv et halvt år, der er gået, siden Stephanie mistede sin far, har hun og resten af familien savnet at have et sted, hvor de kunne gå hen og lægge en buket blomster eller sige et par ord, når de havde en særligt dårlig dag.

Det har derfor i mere end én forstand været svært for familien, at Henrik Haugberg Madsens jordiske rester endnu ikke er fundet. Stephanie tvivler dog på, at det kommer til at ske.

- Der er gået så lang tid nu, og jeg har opgivet tanken om, at der nogensinde bliver fundet noget. Så jeg vil ikke bryde mit hoved med dét længere, konstaterer Stephanie Riisbjerg.

Sammen med familien overvejer hun nu at lave en mindehøjtidelighed på forsvindingsdagen den 11. november, hvor de symbolsk vil lægge nogle af hendes fars ting i en lille kiste og begrave den. Så de fremover vil have et sted at mindes ham.

Du kan se alle afsnit af 'Drabet uden lig' på TV 2 Play