Krimi

Betjent slået ned i arrest, efter han nægtede indsat bad

Betjenten er rystet efter overfaldet - og har fået en flænge i hovedet og sår i munden.

En fængselsbetjent blev mandag aften slået ned i Kolding Arrest af en indsat, der var utilfreds med, at han ikke kunne komme i bad umiddelbart efter træningen. Det oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse på Twitter.

Til TV 2 oplyser formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, at den indsatte sammen med en anden indsat kort før uddeling af aftensmad havde benyttet arrestens træningsrum.

- Den ene fange ønsker så et bad, men det kan ikke lade sig gøre, da det er midt i maduddelingen, så han får at vide, at han må vente, siger han.

Får knytnæveslag og skubbet ind i skab

Men det brød den indsatte sig ikke om, og han tildelte betjenten et knytnæveslag og skubbede ham ind i et skab.

- Betjenten får afværget og trækker sin peberspray, som han tildeler fangen, der bliver lagt i håndjern af betjentens kollegaer, der kommer løbende, siger Kim Østerbye.

Han oplyser, at betjenten efter omstændighederne har det godt, men at han er rystet og har fået en flænge i hovedet samt et sår i munden efter knytnæveslaget.

Bedre screening af fangerne

Kim Østerbye siger samtidig, at episoden vidner om, hvordan fængselsbetjentenes hverdag er blevet.

- Hvis de indsatte ikke er tilfredse med svaret eller ikke får deres vilje, så får man én på lampen.

Derfor skal Kriminalforsorgen ifølge formanden blive bedre til at screene fangerne.

- På den måde kommer fangerne til at sidde de rigtige steder med den rigtige bemanding. Hvis en indsat for eksempel har en voldsdom, så skal han hele tiden været omgivet af to fængselsbetjente. Det er meget ressourcekrævende, siger Kim Østerbye.