Krimi

Bandemedlem forsøgte at dræbe cyklister på Nørrebro

Et københavnsk medlem af LTF står angiveligt til mange års fængsel for vildt skyderi under bandekonflikt.

Et medlem af banden Loyal To Familia (LTF) skød for at dræbe, da han om natten 21. september 2017 affyrede skud mod to tilfældige cyklister på Nørrebro i København.

Det har et nævningeting i Københavns Byret onsdag afgjort i en kendelse, der kan sende den 27-årige mand mange år bag tremmer.

Affyrede 11 skud

Retten finder det også bevist, at den tiltalte i forbindelse med de to drabsforsøg bragte yderligere tre personers liv i fare, da han affyrede flere skud mod forretningerne 10 Plus og Elite Kiosken.

Ingen af disse tre ofre, en 19-årig mand og to ekspedienter, blev dog ramt.

Under sagen har manden erkendt, at han om aftenen 21. september satte kursen mod området omkring Den Røde Plads på Ydre Nørrebro, og at han her affyrede 11 skud med en pistol.

Manden har imidlertid afvist, at han skød for at dræbe, ligesom skuddene ifølge ham ikke faldt i forbindelse med den verserende bandekonflikt.

Skød mod Brothas

Derimod hævder han, at han ønskede at hævne en parkeringsstrid fra tidligere på dagen, hvor en person skal have spyttet på ham. 

Men den forklaring tror retten ikke på. Blandt andet fordi området omkring Den Røde Plads er kontrolleret af gadebanden Brothas, og at netop Brothas og LTF på daværende tidspunkt befandt sig i en voldelig og blodig konflikt.

- Det forhold, at tiltalte midt om natten bevæger sig ind i Brothas-område og affyrer 11 skud, herunder direkte mod to døgnåbne forretninger, hvor Brothas-medlemmer hænger ud, findes at være egnet til at fremkalde en konflikt, siger retsformand Henriette Sartvin i onsdagens retsmøde.

To cyklister ramt

Således er det rettens opfattelse, at i hvert fald de første skud havde til formål at skræmme medlemmer af den rivaliserende bande.

Mere uklart er det, hvorfor den 27-årige efterfølgende rettede sit våben mod tilfældige cyklister. En svensk kvinde blev ramt i ballen, mens en mand i midten af 30'erne blev strejfet af et projektil.

Manden var desuden tiltalt for at have forsøgt at dræbe en tredje cyklist, men i det forhold har retten valgt at frifinde.

På fredag vil anklager og forsvarer komme med deres bud på, hvordan forbrydelsen efter deres opfattelse bør straffes. 

Efter alt at dømme vil anklageren i sin procedure henvise til, at skuddene faldt i forbindelse med en bandekonflikt. Netop den omstændighed kan nemlig betyde, at straffen kan blive fordoblet.

Den tiltalte har i øvrigt en lang række domme bag sig for personfarlig kriminalitet. Ved siden af kriminaliteten har han bokset på relativt højt niveau, ligesom han har været i lære som bager hos sin far.