Krimi

Casper Rieper-Holm dømt for seksuelle overgreb på 13-årig steddatter

Retten fandt en 13-årig piges forklaring om flere seksuelle overgreb troværdig.

Tre års fængsel og 52.500 kroner i erstatning.

Det er dommen, som 40-årige Casper Rieper-Holm har modtaget ved retten i Aalborg for seksuelt samvær med sin tidligere steddatter. 

Anklager Peter Rask havde krævet, at manden blev dømt 3,5 års fængsel. Til gengæld mente forsvarer Søren Beckermann, at en rimelig straf ville være et års fængsel - maksimalt 1,5 års fængsel og ikke over to års fængsel.

- Jeg synes, det er en meget fornuftig dom, siger anklager Peter Rask til TV 2 Nord.

Overgrebene, som skete dels én gang i en bil og dels i hans daværende kærestes lejlighed, skete i løbet af en periode på tre måneder fra marts til juni i 2016. Dengang var steddatteren 13 år gammel.

Ifølge anklagemyndigheden var der tale om mindst 10 tilfælde med fuldbyrdet samleje med steddatteren. Retten fandt det godtgjort, at han var skyldig i fem af tilfældene, men Casper Rieper-Holm har kun tilstået tre af dem.

- Jeg har tilstået det, jeg har gjort. Det var dumt og latterligt. Jeg burde have været voksen. Jeg var påvirket af piller og joints i den periode, har han tidligere forklaret i retten.

Det var dumt og latterligt. Jeg burde have været voksen

Casper Rieper-Holm

En enig domsmandsret mente, at den 13-åriges forklaring var troværdig. Samtidig lagde de i deres afgørelse vægt på, at den tiltalte udnyttede sin fysiske overlegenhed.

Her forlader Casper Rieper-Holm retten i Aalborg.

Tiltalte stjal også penge fra steddatter

Udover seksuelt samvær med pigen blev Casper Rieper-Holm også dømt for blufærdighedskrænkelse over for pigen på en ferie til Harzen og for at have stjålet 2500 kroner, som var en del af pigens konfirmationsgaver. Tyveriet skete i maj 2016. Den 40-årige har tilstået tyveriet.

Han blev også dømt for i maj 2016 at have stjålet en vielsesring, en diamantring, et guldarmbånd og andre smykker, der har en anslået værdi af i alt 45.586 kroner. Endelig blev han dømt for bedrageri ved køb af en mobiltelefon med abonnement i januar 2016.

Den 16-årige pige bor i dag hos sin far, mens hendes mor, som i en periode var kæreste med Casper Rieper-Holm, har begået selvmord.

Pigens far har dog forklaret i retten, at hans datter i dag er dybt traumatiseret.

- Hun har ikke talt om det. Og da hendes mor døde, lukkede hun sig inde på sit værelse i seks-syv måneder, forklarede den dybt berørte far.

Det er ikke første gang, at den tiltalte Casper Rieper-Holm er blevet dømt for at overtræde loven. Gennem to årtier har han været indblandet i sager om svindel, dokumentfalsk og vold.

Flere af dem har været beskrevet i medierne, som eksempelvis i tv-serien ’En fremmed flytter ind’, der handler om, hvordan han forsøgte at svindle sin daværende kæreste, Amanda Kastrup. 

Storsvindler anker ikke dommen

Casper Rieper-Holm kom også på de flestes læber i 2008, da han udgav sig for at være en udenlandsk millionær, der ville redde en håndboldklub i Slagelse. I virkeligheden var han på jagt efter penge.

Slagelse FH blev reddet økonomisk tilbage i 2009 efter svindelnummeret. Men i 2013 kunne klubben ikke klare det økonomiske. Klubben gik for alvor konkurs i 2013. 

Casper Rieper-Holm har siddet fængslet siden juni sidste år, efter han i maj meldte sig til en politipatrulje i udlandet. Det gjorde han, efter der få måneder forinden fra Nordjyllands Politi var blevet udstedt en international arrestordre på ham på baggrund af sigtelserne for overgreb mod en mindreårig.

Casper Rieper-Holm har ikke valgt at anke dommen.

- Min klient har siddet varetægtsfængslet i næsten et år, inden han sad varetægtsfængslet i udlandet. Han har behov for at komme videre. Straffen i den her slags sager starter ved 2 år og 6 måneder. Så at vente i månedsvis for måske at få slået nogle måneder af straffen, det har vi ikke fundet umagen værd, afslutter hans forsvarer, Søren Beckermann, over for TV 2 Nord.

Her forlader Casper Rieper-Holm retten i Aalborg.