Ubådssagen

Peter Madsens elskerinde: Jeg viste ham tortur-tegnefilm

En af Peter Madsens tidligere elskerinder fortæller, at hun muligvis introducerede den drabsdømte opfinder til animerede torturvideoer.

- Peter er jo heller ikke bange for at gå på kanten. Til grænsen altså.

Sådan lyder det fra en af Peter Madsens tidligere elskerinder gennem flere år, som Station 2 har mødt.

Kvinden har vidnet i retten mod opfinderen, der onsdag blev idømt fængsel på livstid for at have dræbt og misbrugt den svenske journalist Kim Wall i august sidste år. Kvinden optræder anonymt, da hun er underlagt navneforbud i retssagen.

Den forhenværende elskerinde fortæller, at hun mødte Peter Madsen første gang i 2008 til en tilbagevendende fetich-fest kaldet Manifest, og at de efterfølgende udviklede et seksuelt forhold, der varede i nogle år.

Ifølge kvinden viste hun Peter Madsen flere tegneserier- og film, hvori kvinder bliver udsat for tortur. Hun er usikker på, hvorvidt Peter Madsen blev seksuelt tændt af filmene, men mener, at han var interesseret i dem:

- Jeg tror, han syntes, det var spændende, altså at der fandtes sådan noget.

Så torturfilm kort efter sex

En vigtig del af anklagemyndighedens beviser mod Peter Madsen har været en række ægte og animerede film af kvinder, der bliver tortureret og dræbt. Film, som blev fundet på opfinderens harddiske, og som han også havde søgt frem og set via sin mobiltelefon.

De gennemgående temaer i filmene er blandt andet spidning og halshugning af kvinder.

Under sin vidneforklaring i retssagen fortalte den tidligere elskerinde blandt andet, at hun sammen med Peter Madsen læste tegneserier, der indeholdt tortur af kvinder.

Men nu fortæller hun yderligere til Station 2, at de også så animerede film med lignende indhold sammen. Hun husker blandt andet tilbage til et tidspunkt kort efter, hun og Peter Madsen havde haft sex. De satte sig ved hendes computer og så filmene.

Så I så altså også de her animerede film sammen?

- Ja, men det var ikke… Det var måske kun en enkelt gang eller to, det var ikke noget tema altså.

Og hvad så man på de film?

- Det er mest, hvor kvinder er bundet, eller de får pisk, eller sådan bliver domineret voldsomt.

Og hvad sker der med dem?

- Altså de bliver jo sådan seksuelt tvunget og forulempet.

- Det er ligesom, når man dyrker ekstremsport

Hvorvidt Peter Madsen havde set lignende film før, er kvinden ikke helt sikker på:

- Jeg kan ikke helt huske, om det faktisk er mig, der har introduceret ham til det. Jeg tror godt, han vidste, det fandtes.

Havde Peter Madsen ikke kendskab til sådanne film i forvejen, føler hun sig medvirkende til, hvis han senere udviklede interesse for døds- og torturvideoer:

- Hvis han ikke havde den interesse før, og det var mig, der introducerede ham for det, så… Når man ser det i lyset af, hvad der er sket, skulle jeg ikke have gjort det. Men det kan man jo aldrig vide på forhånd.

Hun forklarer, at det fascinerende i filmene for nogen er, at de er så grusomme.

- Man får en chokeffekt, og det er ligesom i kroppen. Blodet ruller. Det er ligesom, når man dyrker ekstrem sport eller kører i rutsjebane. Når man blander den effekt, det har i kroppen, med det seksuelle, får man en meget mere intens oplevelse.

Anker dommen til landsretten

Onsdag blev Peter Madsen idømt den strengeste straf i det danske retssystem - fængsel på livstid - for drab, seksuel mishandling og usømmelig omgang med lig.

Retten fandt, at Peter Madsen var skyldig i et kynisk seksuelt motiveret drab af særdeles brutal karakter begået på en journalist, der var på arbejde, og at parteringen af Kim Walls lig skete for at dække over forbrydelsen.

Peter Madsen ankede øjeblikkeligt dommen til landsretten.

Torsdag aften sender TV 2 en Station 2-dokumentar den tidligere elskerinde og andre af Peter Madsens forhenværende venner. Se med på TV 2 klokken 20.50 eller på TV 2 PLAY.