Ubådssagen

Medier verden over dækker Peter Madsen-dom

Retssagen mod ubådsbyggeren er nu afsluttet i Københavns Byret, og han er dømt til fængsel på livstid for drabet på Kim Wall.

En enig domsmandsret har fundet det bevist, at Peter Madsen er skyldig i drab på den svenske journalist Kim Wall, andet seksuelt forhold end samleje af særligt farlig karakter og usømmelig omgang med lig.

Det stod klart onsdag middag, da dommen blev afsagt i Københavns Byret. Peter Madsen valgte dog at anke sagen med det samme, så indtil videre er sagens endelige punktum ikke blevet sat. 

Interessen for dagens dom har dog været massiv – både i og uden for landets grænser. 

Dækket af både svenske og engelsksprogede medier

Sagen mod Peter Madsen har været dækket intenst af den danske presse gennem mere end at halvt år. Det er dog ikke kun herhjemme i vores egen andedam, at den makabre drabssag har givet genlyd.

På grund af Kim Walls nationalitet har de svenske medier dækket sagen massivt, men også de største engelsksprogede medier har rapporteret fra Københavns Byret, hvor der har været tætpakket med kameraer gennem hele retssagen.

Og dagens domsafsigelse har nået forsiderne på verdensomspændende medier som BBC, CNN, Sky News, The New York Times og The Guardian.

Forholder sig primært til dommen

Hos BBC, CNN, The New York Times og The Guardian fokuseres der primært på dagens domsafsigelse og på, at Peter Madsen er blevet idømt fængsel på livsstid. 

- Den danske opfinder Peter Madsen er kendt skyldig i at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd, skriver BBC News for eksempel. 

Hos britiske Sky News går de lidt længere i dækningen. Udover nyheden, om at der er faldet dom i sagen, har de også udgivet en artikel, der er skrevet af den journalist, der har dækket retssagen for dem. 

Hun beskriver, hvordan hun ville ønske, at hun aldrig havde været nødt til at dække sagen. 

Sagen er endnu ikke slut

Alle de fem internationale medier har delt historien på deres respektive Facebook-sider.  

- En dansk opfinder er blevet idømt fængsel på livsstil for at have dræbt Kim Wall, en journalist. Anklageren siger, at han torturerede hende på en ubåd, han har bygget, skriver The New York Times. 

Umiddelbart skriver ingen af de fem medier, at det sidste punktum i retssagen mod Peter Madsen faktisk ikke er blevet sat. 

I og med, at han og hans forsvarer valgte at anke sagen, vil den fortsætte i landsretten. Indtil da er Peter Madsen fortsat varetægtsfængslet og under brev- og besøgskontrol, som han har været, siden han blev anholdt den 11. august sidste år.