Krimi

Flere skud affyret mod hus i Vordingborg - opgør mellem bander, mener politiet

Arkivfoto. Nils Meilvang / Scanpix

Der var ifølge politiets vagtchef flere personer til stede i huset, som der blev skudt mod i nat.

Omkring klokken 02.30 natten til onsdag blev politiet kaldt ud til et skyderi i bydelen Neder Vindinge nær Vordingborg.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

Tre skud

- Vi fik anmeldelsen klokken 02.28, og der er blevet affyret tre skud imod et hus i et boligområde på Rønnebærvej ved Vordingborg, siger Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der var ifølge vagtchefen folk til stede i huset under skyderiet, men ingen personer er umiddelbart blevet ramt.

- Vi bevogter i øjeblikket gerningsstedet med henblik på nærmere tekniske undersøgelser. De vil ske her fra morgenstunden, hvor vores teknikkere vil udføre deres arbejde, fortæller Jan Nielsen.

Det var på Rønnebærvej i bydelen Neder Vindinge nord for Vordingborg, at skyderiet fandt sted onsdag nat.

Andet skyderi på en uge

Tidligere på ugen blev der ligeledes skudt i Vordingborg om omegn.

Mandag morgen klokken 04.40 blev der affyret flere skud mod en ejendom i Kirsebærplantagen i Nyråd uden for Vordingborg.

Ved den lejlighed kom der heller ingen personer til skade ved skyderierne.

Skyderier er banderelaterede

Politiet arbejder fortsat på at opklare baggrunden til onsdagens skyderi, og Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi ville tidligere på dagen hverken af- eller bekræfte over for TV 2, om skyderiet kunne være banderelateret.

Men onsdag klokken 11.00 har politiet udsendt en pressemeddelelse, der kobler skyderierne sammen med et internt opgør mellem kriminelle bander.

- Det er politiets opfattelse, at konflikten er afgrænset til personer i bandemiljøet, udtaler politiinspektør Kim Kliver, og fortsætter:

- Det er nu anden gang inden for to dage, at vi ser, at hensynsløse kriminelle bruger skydevåben i en intern konflikt. Lad det være helt klart: Politiet sætter målrettet ind med både efterforskning og synlig tilstedeværelse i nærområder af Vordingborg. Vi ser med meget stor alvor på de to sager, som efter vores vurdering har en snæver sammenhæng på grund af personsammenfald. Jeg skal understrege, at politiet betragter konflikten som et internt opgør mellem medlemmer af kriminelle bander, siger Kim Kliver.

Området omkring gerningsstedet onsdag i boligområdet er afspærret, og politiet vil meget gerne i kontakt med vidner, der kender yderligere til sagen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan kontaktes på telefon 1-1-4.