Krimi

Politi efterforsker voldtægt i fængsel

Enner Mark Fængsel uden for Horsens. Claus Fisker / Scanpix Danmark

Det er meget usædvanligt, at der sker en anmeldelse af en voldtægt i et dansk fængsel.

En kvindelig indsat i det lukkede Enner Mark Fængsel i Horsens i Østjylland har anmeldt en voldtægt begået af en anden indsat.

Anmeldelsen kom i sidste uge, og politiet efterforsker nu sagen. Det bekræfter Sydøstjyllands Politi over for DR Nyheder.

- Vi kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse om voldtægt i fængslet i Enner Mark, siger Ulla Kaspersen kommunikationschef ved Sydøstjyllands Politi.

Kriminalforsorgens presseafdeling bekræfter over for Ritzau, at der er sket en anmeldelse af voldtægt.

Kriminalforsorgen ønsker dog ikke at kommentere sagen yderligere og kan derfor hverken be- eller afkræfte DR Nyheders oplysninger.

Usædvanlig sag

Det er meget usædvanligt, at der sker en anmeldelse af en voldtægt i et dansk fængsel. Derfor bør hændelsen føre til en grundig undersøgelse af, hvordan det kan ske, mener Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye.

- Den her anmeldelse kommer bag på mig. Jeg troede ikke, at man længere placerede mænd og kvinder i samme celle. Og slet ikke i et lukket fængsel.

- Det er jo netop for at beskytte kvinderne, at man fra politisk side har haft et ønske om at oprette kvindefængsler, siger Kim Østerbye til Ritzau.

I november sidste år indgik regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet en aftale om at etablere landets første kvindefængsel.

Fængslet, der åbner i 2020, skal etableres i det nuværende Jyderup Fængsel.

Kvinder udgør cirka seks procent af de indsatte i fængsler og arresthuse.