Ubådssagen

Her er svarene på de spørgsmål mange har stillet i ubådssagen

"Er Kim Wall begravet?", "Hvad siger mentalerklæringen om Peter Madsen?" og "Hvordan ser han ud i retssalen?" er blot nogle af de mange spørgsmål.

Knap 3000 spørgsmål og henvendelser.

Så mange har TV 2 modtaget alene i livebloggen, der har kørt under retssagen mod Peter Madsen.

Retsreporter Astrid Søndberg har minut for minut opdateret med seneste nyt fra retssalen i Københavns Byret. Jeg selv - journalist Julie Teglgård - har dækket sagen fra lytterummet, hvor det har været muligt at følge med på tre store tv-skærme, der er blevet opsat til sagen.

Undervejs har vi besvaret masser af jeres spørgsmål, men det har naturligvis ikke været muligt at svare på dem alle hver dag.

Derfor har vi nu - med udgangspunkt i jeres henvendelser - forsøgt at give svar på de mest almindelige spørgsmål her på siden.

Mangler du svar på et spørgsmål? Så send en mail til mig på jute@tv2.dk.

Hvorfor har TV 2 dækket ubådssagen?

I Danmark er princippet om offentlighed i retsplejen sikret i Grundloven. For det første skal åbenheden sikre, at ingen bliver straffet i hemmelighed. For det andet bygger borgernes tillid til retssystemet på et grundlæggende kendskab til, hvordan retssager bliver afgjort.

Sagen mod Peter Madsen har været en opsigtsvækkende og alvorlig retssag, hvor dele af sagen kunne virke stødende. TV 2 har dækket retssagen med fokus på beviserne. Stødende detaljer har været fremlagt i retten, men vi har hos TV 2 med respekt for retsplejen og de efterladte refereret detaljer i den udstrækning, de har været relevante for sagen.

Se minidokumentaren Dommens dag - er Peter Madsen en iskold morder? på TV 2 Play.

Få overblikket over ubådssagen. Video: Anders Masannek & Rikke Museth Janniche