Krimi

Fem mænd får livstid for gruppevoldtægt af dansk kvinde

Flere medier i Indien oplyser mandag, at Højesteret i Indiens hovedstad New Delhi har stadfæstet en dom på livsvarigt fængsel til fem mænd.

Ifølge flere indiske medier, blandt dem New Indian Express og Tribune India, har Højesteret i New Delhi mandag stadfæstet domme på fængsel på livstid til fem mænd, som er dømt for at have gruppevoldtaget en dengang 51-årig dansk kvinde i New Delhi i januar 2014.

Det var de fem dømte, der havde appelleret livstidsstraffene, som de blev idømt i 2016. Men Højesteret har altså afvist deres anke og stadfæstet dommene.

- Med henblik på vidneudsagn fra offeret, understøttet af DNA-rapporten, er denne ret sikker på, at den straf, de dømte er blevet idømt, er korrekt, og appellerne er derfor afvist, lød det fra Højesteret i New Delhi.

Har fortalt retten om voldtægt

Den 51-årige kvinde har tidligere afgivet forklaring ved et retsmøde i Indien om den grove gruppevoldtægt, der har været meget omtalt i Indien.

- De dømte har stillet landet i et meget dårligt lys, udtalte Højesteret i New Delhi.

I alt stod ni mænd bag gruppevoldtægten af den 51-årige danske kvinde. De var alle hjemløse eller vagabonder. Én af mændene er siden død, mens tre var under den kriminelle lavalder, da gruppevoldtægten skete, og derfor er deres sager blevet behandlet ved en ungdomsret i New Delhi.

Den danske kvinde var på ferie i Indien, da gruppevoldtægten skete. Hun boede på et hotel i New Delhi tæt på Paharganj-stationen, og den 14. januar spurgte hun en af de nu dømte om vej, da hun for vild på vej tilbage til hotellet.

Kvinden blev derefter truet med kniv og endte som offer for den omfattende gruppevoldtægt.