Krimi

Elev anholdt efter frygt for skyderi på gymnasium

Politiet har undersøgt et mistænkeligt forhold på Sydkysten Gymnasium i Ishøj ved København.

Politiet var mandag massivt til stede på Sydkysten Gymnasium i Ishøj vest for København, hvor der blev spærret af. Samtidig anholdt politiet en bortvist elev på hans bopæl. Eleven, som var blevet bortvist mandag, kom med nogle bemærkninger efter bortvisningen, som fik personalet til at frygte et skoleskyderi.

- I den henvendelse, vi fik, blev det oplyst, at man frygtede et skoleskyderi, så det tog vi meget alvorligt, siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi mandag eftermiddag på en pressebriefing.

Desuden havde eleven lagt en opdatering op på Facebook.

- Men på det tidspunkt var vi allerede i gang med aktionen. I de tider, vi lever i, tog vi ingen chancer. Vi anholdt eleven på hans bopæl uden dramatik. Samtidig spærrede vi gymnasiet af, siger Kim Christiansen.

En elev er anholdt, oplyser Kirsten Eskildsen, kommunikationschef på gymnasiet, til TV 2 og henviser til Københavns Vestegns Politi for yderligere kommentarer.

Eleven vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved krav om varetægtsfængsling, oplyser politiet. Den unge mand er ikke kendt af politiet i forvejen.

Mandag eftermiddag oplyser Københavns Vestegns Politi, at en ransagning på elevens bopæl stadig er i gang, men spærringen af gymnasiet er ophævet og eleverne har fået at vide, at de frit kan forlade området.

Kampklædt politi til stede ved gymnasium