Krimi

17-årig tiltalt for uagtsomt manddrab efter salg af MDMA

En 15-årig dreng døde i midten af februar, efter at han havde indtaget stoffet MDMA. Nu er 17-årig tiltalt.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en 17-årig dreng fra Næstved for uagtsomt manddrab. Han er anklaget for at have solgt MDMA til den 15-årige Adam Buk fra Haslev, som endte med at miste livet i februar.

Det viser et brev fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som er sendt til den 15-åriges familie, skriver TV Øst.

Ritzau har torsdag modtaget en kopi af anklageskriftet, som bekræfter, at tiltalen er rejst.

Solgte til pusher

Af anklageskriftet fremgår det, at den 17-årige er tiltalt for have forvoldt den 15-årige drengs død og for at have forvoldt nærliggende fare for de to venners liv eller førlighed.

Den 17-årige solgte ikke stoffet direkte til de to unge, men solgte det til en pusher, som solgte det videre.

Drengen er desuden tiltalt for at have forvoldt nærliggende fare for en kvinde, som han skal have overdraget en mindre mængde MDMA den 2. februar. Stoffet fik kvinden til at blive dårlig og kaste op.

Mistede livet efter 13 dage

Den 17-årige tiltalte blev varetægtsfængslet i surrogat i begyndelsen af februar. Han blev derfor anbragt på en lukket afdeling under Socialforsorgen, da man som udgangspunkt ikke sætter unge under 18 år i fængsel.

Adam Buk mistede livet, efter at han i 13 dage havde kæmpet med skader, som han pådrog sig i forbindelse med indtagelse af en meget stærk udgave af stoffet MDMA, der også er kendt som ecstasy.

Det var om eftermiddagen den 2. februar, at den unge dreng i selskab med en klassekammerat indtog det farlige stof. Om aftenen blev de begge dårlige og akut indlagt på Køge Sygehus.

Hurtigt blev det dog klart, at situationen var meget alvorlig, og derfor blev den 15-årige sendt til Rigshospitalet. Her blev han lagt i koma, men hans liv stod ikke til at redde.

Nægter sig skyldig

Den afdødes kammerat, som også indtog stoffet, blev dagen efter indtagelsen meldt uden for livsfare.

Den 17-årige dreng erkendte i begyndelsen af februar at have solgt det MDMA, som den 15-årige senere døde af. Men han nægtede sig skyldig i at have bragt den unge drengs liv i livsfare.

I forbindelse med anholdelsen af drengen blev der fundet narko, der er identisk med det stof, som drengene indtog. 

Politiet oplyste dog, at man betragtede den 17-årige som en mindre spiller i sagen.

Sagen behandles i Retten i Næstved, og der er endnu ikke afsat dage til retssagen.