Krimi

Lastbil i vanvittig overhaling - politi reagerer på video

Lastbilchauffør i chok over kollegas vanvidskørsel. Nu går Sydøstjyllands Politi ind i sagen.

Det er alle trafikanters mareridt. At se et lastvognstog komme buldrende ud af nattens mørke i den forkerte side af vejen og med høj fart.

Men det var netop det, lastbilchauffør Asbjørn Vester oplevede, da en kollega onsdag i sidste uge udviste groft hasarderet og potentielt livsfarlig kørsel. Asbjørn Vester filmede overhalingen fra kabinen og har siden delt videoen på Facebook.

Det var en bevidst handling

- Jeg var fandme rystet. Når en mand laver sådan et nummer, er det ikke en fejl, men en bevidst handling, siger Asbjørn Vester til TV 2.

Videoen viser en anden lastbilchauffør, der vælger at overhale ham venstre om et helleanlæg på landevejen vest for Horsens. I skrivende stund er optagelsen delt mere end 30.000 gange.

Han kørte konstant op i røven på mig, og jeg tænkte, "hvad er det da for en idiot"

Asbjørn Vester, chauffør

Ville gøre alt for at overhale

- Allerede fra da vi var kørt af motorvejen, kunne jeg følge ham i bagspejlet og se, at han virkelig ville fremad. Han kørte konstant op i røven på mig, og jeg tænkte, "hvad er det da for en idiot", fortæller Asbjørn Vester til TV 2.

Kort efter viste det sig så, at kollegaen på landevejen ville gøre nærmest alt for at overhale.

Hvis der var kommet en cyklist ud fra en sidevej, som selvfølgelig ikke havde forventet en lastbil der, så tør jeg slet ikke tænke på, hvad der var sket

Asbjørn Vester, chauffør

At der var tale om en dansk chauffør fra en dansk vognmand, er for Asbjørn Vester endnu mere bemærkelsesværdigt.

- Vi danske chauffører har efter min mening en tendens til hele tiden at råbe og skrige af østeuropæerne. Hvis det var sådan en, der lavede den her overhaling, ville vi have råbt op. Men danske chauffører kan altså også køre vanvittigt, siger han.

Kunne være gået helt galt

Heldigvis skete der ikke noget i forbindelse med overhalingen, men det kunne lige så vel have gået helt galt, mener Asbjørn Vester.

- Hvis der var kommet en cyklist ud fra en sidevej, som selvfølgelig ikke havde forventet en lastbil der, så tør jeg slet ikke tænke på, hvad der var sket.

Asbjørn Vester har kørt lastbil i godt og vel 30 år og har set lidt af hvert. Nu er han ved at være træt af sagen.

- Min indbakke i Messenger er eksploderet. Og det er ikke lige pænt, alt det, der kommer. Men det må man jo være forberedt på, og jeg er rimelig robust, siger lastbilchaufføren, der ikke selv har talt med politiet som vidne.

- Jeg ved kun, at politiet har ringet til firmaet. Og jeg har i øvrigt ikke fortrudt, at jeg har lagt den video op. Hvis den slags skete i dag, ville jeg gøre det igen, siger Asbjørn Vester.

Til TV 2 siger Østjylland Politi, at den danske lastbilchaufførs vanvidskørsel nu også er blevet til en politisag.

- Jeg kan bekræfte, at Sydøstjyllands Politi undersøger, om der er grundlag for at indlede efterforskning i anledning af den omtalte video, siger kommunikationschef Ulla Kaspersen til TV 2.

Hovedet oppe i røven

TV 2 har også talt med vognmandsfirmaet Steffan Ludvigsen, hvor chaufføren er ansat. Også efter episoden og den efterfølgende politisag.

- Min chauffør kørte med hovedet oppe i røven. Andet er der ikke at sige til det, siger Steffan Ludvigsen til TV 2.

En fyreseddel har ikke været på tale til chaufføren.

- Han har røde ører, og jeg har sagt til ham, at det er sidste gang, det sker. Men sket er sket, og så kører vi videre derfra, siger Steffan Ludvigsen, der er bekendt med politiets interesse for sagen.

- De har været forbi for at afhøre min chauffør, og det ender nok med en stor bøde og et klip eller to i kørekortet. Men jeg har selv set videoen, og jeg vil sige, at min chauffør altså har overblik over situationen, da han trækker ud og kører om helleanlægget. Man skal tænke på, at en lastbilchauffør sidder med et godt overblik oppe i førerhuset og derfor har bedre grundlag for at træffe den slags beslutninger, siger Steffan Ludvigsen.

- Hvis vi udelukkende skulle køre efter reglerne, ville der nok være en del danske bilister, som blev kede af det, siger vognmanden.

Antallet af lastbiler involveret i ulykker har været faldende gennem det seneste 10 år, viser en opgørelse fra Havarikommissionen.