Krimi

Tyrkisk ambassade angrebet i København

Op til fire personer har smidt brandbomber mod ambassaden i nattetimerne.

Den tyrkiske ambassade, der ligger på Østerbro i København, blev natten til mandag angrebet med brandbomber - såkaldte molotovcocktails.

Det oplyser Henrik Moll, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt mandag morgen.

- Vi får en henvendelse om, at der er kastet molotovcocktails mod ambassaden. Det har givet mindre skader på bygningen, siger vagtchefen. 

Politi massivt til stede

Der er tale om fire molotovcocktails, og politiet formoder derfor, at op til fire gerningsmænd har været involveret. 

Vagtchefen tilføjer, at politiet mandag morgen er massivt til stede. Her forsøger det at finde spor efter gerningsmændene.

- Vi havde selv en patrulje på gerningsstedet, og betjentene så det mere eller mindre ske, siger Henrik Moll.

- De så mindst to personer stikke af fra stedet, tilføjer han. Politiet har intet signalement af de mistænkte i øjeblikket.

Københavns Politi fik anmeldelsen om angrebet klokken 02.54 natten til mandag.

Flygtede mod station

Patruljen, der var i området, forsøgte ikke at jagte gerningsmændene, da den i stedet fokuserede på at forhindre branden i at udvikle sig.

Henrik Moll oplyser, at ambassaden står tom om natten. Dermed var der ikke risiko for, at nogen kom til skade under angrebet.

Der var ingen vidner til angrebet ud over patruljen, oplyser Henrik Moll.

Det er fortsat uvist, i hvilken retning gerningsmændene flygtede. Meget tyder dog på, at de er flygtet i retningen af Svanemøllen Station.

Togtrafik indstillet

DSB skrev tidligt mandag morgen på sin hjemmeside, at alle tog holdt stille mellem Østerport og Hellerup grundet politiets arbejde på stedet. 

- Vi har været ude og sikre spor på strækningen, siger Henrik Moll, som ikke kan komme nærmere ind på, om politiet har fundet noget på skinnerne. 

Togtrafikken blev genoptaget omkring klokken seks, men trafikanter på strækningen vil opleve forsinkelser i morgentimerne.