Anders Samuelsen om ambassadeangreb: - Det er et angreb på Danmark

Politiet arbejder på at finde gerningsmændene, som flygtede fra stedet.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at der natten til mandag blev kastet med brandbomber mod Tyrkiets ambassade i København.

Det siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til TV 2 og fortsætter:

- Et angreb på en ambassade i København er det samme som et angreb på Danmark.

Gerningsmænd flygtede

Klokken 02:54 var en politipatrulje i området på Østerbro i København vidne til, at "nogle personer" kastede med såkaldte molotovcocktails mod ambassaden. 

I første omgang tog patruljen kontakt til ambassaden for at sikre, at der ikke var kommet nogen til skade. I den forbindelse lykkedes det for gerningsmændene at flygte fra politiet, siger Peter Dahl, som er ledende politinspektør i Københavns Politi.

Politiet har i løbet af natten sikret spor, indhentet vidneforklaringer og andre beviser. Da der er tale om molotovcocktails, som typisk er hjemmelavede brandbomber konstrueret af brandbare væsker i en flaske, så vil politiet også forsøge at finde spor på resterne af brandbomberne, lyder det.

Peter Dahl fortæller også, at man mandag har optrappet bevogtningen af "tyrkiske interesser" i København. 

Fire brandbomber kastet

Tidligere mandag fortalte politiet, at der i alt blev kastet fire molotovcocktails mod bygningen.

Det er fortsat uvist, i hvilken retning gerningsmændene flygtede. Meget tyder dog på, at de er flygtet i retningen af Svanemøllen Station, som ligger tæt på ambassaden. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen skrev tidligere mandag på det sociale medie Twitter, at det er en "meget alvorlig" situation.

- Ambassader nyder særlig status i vores land, som skal respekteres. Håber de ansvarlige hurtigt bliver stillet til regnskab for angrebet på den tyrkiske ambassade, lyder det videre i tweetet.