Krimi

Ung mand fundet skudt i park

Sagen efterforskes som manddrab, oplyser Københavns Politi.

En 24-årig mand med banderelationer blev torsdag fundet skudt i Valbyparken i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Over for TV 2 bekræfter politiet, at manden var bandemedlem, men det er fortsat ukendt, hvilken bande der var tale om.

Københavns Politi undersøger et drab i Valbyparken i København.

Den 24-årige mand blev konstateret død klokken 07.44, hvor drabsforskere på stedet undersøgte sagen som et drab. Ifølge politiet efterforskes sagen i øjeblikket som et manddrab, og den 24-årige anses for at være en del af den ene bandegruppering, som var en del af den bandekonflikt, der fandt sted i København sidste år.

- Også i denne sag vil vi gøre alt for at stille de skyldige gerningsmænd til ansvar for deres handlinger. Vi vil gerne erindre bandemedlemmerne om, at der allerede er mange sigtede og tiltalte bandemedlemmer, som kan imødese lange fængselsstraffe for den kriminalitet, de udøvede under den seneste bandekonflikt. Og samtidig skal borgerne vide, at vi er massivt tilstede i relevante områder i politikredsen for at skabe tryghed, siger politiinspektør Torben Svarrer i pressemeddelelsen.

Københavns Politi vil gerne høre fra vidner, der har været i området omkring Valbyparken onsdag aften efter klokken 22 og som kan ligge inde med viden om hændelsen. 

Torben Svarrer, politiinspektør ved Københavns Politi, fortæller, at drabet på den 24-årige mand tydeligvis er sket om natten, men at politiet endnu ikke ved noget om motivet. De søger derfor efter vidner, der kan hjælpe dem i efterforskningen. Video: Rasmus Woo

Cockerspaniel fandt lig

TV 2 har været i kontakt med Neel Edeling, der sammen med sin hund fandt liget af den yngre mand i morges i Valbyparken ikke langt fra en naturlegeplads.

- Jeg er ude at gå min sædvanlige morgentur i Valbyparken, og klokken 6.50 i morges gør min hund pludselig og finder frem til en mand, der ligger livløs på jorden, fortæller Neel Edeling.

Hunden, der fandt liget i Valbyparken.

Hun ringede straks til alarmcentralen, der var fremme på fem minutter.

- Manden er død, da vi finder ham, og der er synligt blod omkring mandens fødder og mave. Alarmcentralen beder mig om at gå væk fra manden, indtil hjælpen er fremme, siger Neel Edeling.

Københavns Politi har efterfølgende afhørt Neel Edeling om hendes oplysninger i sagen.

Ordensmagten har dagen igennem været massivt til stede og har afspærret hele den nordvestlige del af Valbyparken.

Politiets teknikere arbejder på gerningsstedet i Valbyparken.

Afspærrer stort område

TV 2s reporter Brian Lindhoff bekræfter ved middagstid fra Valbyparken, at det er et stort opbud af politifolk og teknikere, der efterforsker sagen.

- Det afspærrede område i Valbyparken er væsentlig større end i nogen tidligere sager, som jeg har været ude til. Det er flere hundrede meter gange flere hundrede meter, der er spærret af med strimmel, siger Brian Lindhoff.

Han fortæller desuden, at en drone har været i luften og overflyve Valbyparken for at skaffe overblik over gerningsstedet.

- Der er ankommet en rustvogn, og om ikke så længe vil man transportere den afdøde væk herfra i den ventende vogn, fortæller Brian Lindhoff.

Vognen, der skal transportere den afdøde mand væk fra Valbyparken.