Politiet leder efter farlig hund - har allerede bidt én

16x9
Det er en hund af racen Tibetansk Mastiff, der i øjeblikket er løs i Lisbjerg Skov nord for Aarhus (Arkivfoto). Foto: Mark Ralston / Scanpix Denmark

Østjyllands Politi har i løbet af onsdag ledt efter en stor, såret hund i Lisbjerg Skov, men uden held.

I Lisbjerg Skov nord for Aarhus strejfer der i øjeblikket en farlig og såret hund af racen Tibetansk Mastiff rundt.

Det bekræfter vagtchef Stig Heidemann fra Østjyllands Politi over for TV 2.

- Tirsdag eftermiddag klokken 14.45 er vi ude på en politipatrulje for at undersøge et forhold nord for Aarhus tæt ved Lisbjerg Skov. Her bliver en politibetjent pludselig angrebet umotiveret af en hund, der bider betjenten og påfører vedkommende overfladiske skrammer, siger han.

Det er svært at vide, hvordan hunden reagerer, og derfor opfordrer vi ikke folk at gå hen til den, men i stedet holde sig på afstand

Stig Heidemann, vagtchef Østjyllands Politi

Affyrede varselsskud

Politiet reagerede prompte på det overraskende angreb.

- Der bliver i første omgang affyret et varselsskud, og derefter bliver hunden beskudt. Den bliver ramt, men ikke mere, end den efterfølgende er i stand til at løbe sin vej ind i skoven, siger Stig Heidemann.

Østjyllands Politi har onsdag eftersøgt den løse hund med schweisshunde, der er specialtrænet til at opspore såret vildt. Men uden held.

Der er en stor, bidsk hund løs i Lisbjerg Skov nord fro Aarhus
Der er en stor, bidsk hund løs i Lisbjerg Skov nord fro Aarhus Foto: TV 2

- Vi fik ikke noget ud af eftersøgningen i går (onsdag, red.). Vi ved ikke præcis, hvor den befinder sig, men folk skal ikke gå direkte hen til den, lyder opfordringen fra vagtchefen.

- Det er en meget stor hund, der er såret, og som allerede har bidt ét menneske. Det er svært at vide, hvordan hunden reagerer, og derfor opfordrer vi ikke folk at gå hen til den, men i stedet holde sig på afstand, siger Stig Heidemann.

Beder om hjælp

Politiet har på trods af opfordringen til borgerne endnu ikke modtaget nogen henvendelser i sagen.

Derfor hører Østjyllands Politi meget gerne fra folk, der skulle have set den sårede, løse hund i eller omkring Lisbjerg Skov nord for Aarhus.

- Hvis nogen har oplysninger om den store, løse hund, beder vi folk om at ringe 1-1-4. Så skal vi nok tage hånd om hunden, da vi vurderer, at den er farlig, siger Stig Heidemann.