Krimi

Betalte 50.000 for overfald på Skat-medarbejder - straffen skærpes markant

En kvindelig Skat-medarbejder blev i marts sidste år overfaldet på sin bopæl. Scanpix

Landsretten henviste til en skærpelse af straffeloven fra 2016, da den mere end fordoblede straffen til bagmand bag groft overfald.

En mand, som i byretten blev dømt til halvandet års fængsel, har fået straffen skærpet betydeligt i Vestre Landsret.

Den 37-årige forretningsdrivende fra hovedstadsområdet bestilte og organiserede i marts sidste år et groft overfald på en medarbejder i Skat.

Onsdag forhøjede landsretten mandens straf til tre år og seks måneders fængsel.

Landsretten lagde vægt på, at der var tale om grov vold mod en offentlig ansat i hendes fritid og på hendes bopæl med betydelige skader til følge.

Betalte bror 50.000 kroner for overfald

Det var den 37-åriges bror og en bekendt af broren, der overfaldt Skat-medarbejderen tidligt om morgenen på hendes landejendom ved Silkeborg

Bagmanden betalte de to overfaldsmænd 50.000 kroner for overfaldet, der kostede ofret betydelige skader, herunder brud på underkæben og brud på seks ribben.

Kvinden blev slået flere gange i ansigtet og på kroppen med knytnæver. Hun blev også sparket i ansigtet og på kroppen, mens hun lå værgeløs på jorden.

Bagmanden bestilte overfaldet, fordi han var utilfreds med kvindens behandling af en sag vedrørende det transportfirma, som han var direktør i. Formålet med volden var at få kvinden til at stoppe sit arbejde i Skat, så tiltalte kunne få en anden sagsbehandler. Det fremgår af Landsrettens afgørelse.

Skærpelse af straffeloven

Tiltalte aflagde den 8. december sidste år tilståelse ved byretten i Viborg og modtog efterfølgende dommen på halvandet års fængsel.

Men anklageren ankede dommen til landsretten, fordi anklagemyndigheden mente, at en skærpelse af straffen mod offentligt ansatte fra 2016 ikke var slået igennem i dommen.

Vestre Landsret henviste mandag netop til den skærpelse af straffeloven, også kaldet respektpakken, da landsretten mere end fordoblede straffen.

Den dømte og hans forsvarer, Mette Grith Stage, vil nu søge om tilladelse til at få sagen for Højesteret.

- Der er stor set ingen sammenlignelig retspraksis - og slet ikke efter vedtagelsen af den såkaldte ’respektpakke’. Det er derfor min opfattelse, at Højesteret bør få mulighed for at fastlægge strafniveauet i sager, hvor personer ansat i offentlig tjeneste bliver forulempet i deres fritid, skriver hun i en mail til TV 2.

Den store forskel på byrettens og landsrettens afgørelse taler også for, at sagen kommer i Højesteret, mener Mette Grith Stage.

De to mænd, som gennemførte overfaldet på Skat-medarbejderen, blev i februar dømt til henholdsvis tre års fængsel og fængsel i 3 år og 11 måneder. Også den sag kommer for landsretten, da begge har anket.