Krimi

Kvinde fængslet efter 14-årigs død

En 40-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet i en sag, hvor en 14-årig dreng døde til en fest i hendes lejlighed.

En 40-årig kvinde er tirsdag blevet varetægtsfængslet i 13 dage frem til den 26. marts, efter en 14-årig dreng har mistet livet i hendes lejlighed.

Dødsfaldet skete til en privat sammenkomst i København natten til søndag.

Her havde den 14-årige dreng og en 14-årig pige indtaget receptpligtig medicin, der tilhørte den 40-årige, og som ifølge politiet lå frit tilgængeligt i lejligheden.

Kvinden er sigtet for uagtsomt manddrab efter Straffelovens paragraf 241, ligesom hun er sigtet for at efterlade nogen i hjælpeløs tilstand efter Straffelovens paragraf 241.

Dommeren mener, at anklagemyndigheden har påvist begrundet mistanke for, at den 40-årige er skyldig i begge sigtelser. Derudover har anklageren redegjort for, at de tilstedeværende vidner har afgivet forskellige forklaringer, og at deres vidnesbyrd kan blive påvirket, hvis den sigtede er på fri fod.

Livløs på badeværelset

Til grundlovsforhøret fremlagde anklageren, at drengen ifølge sigtelsen lå livløs på badeværelset efter at havde indtaget en mængde stoffer - og at kvinden vidste det, men undlod at skaffe lægehjælp.

Den 14-årige pige er ifølge politiets sigtelse den 40-årige kvindes datter. Politiet oplyser tirsdag eftermiddag, at pigen fortsat er i kritisk tilstand.

Ifølge sigtelsen havde hun hjertestop og trak i en periode ikke vejret. Hun blev fundet i en seng i lejligheden.

Efter anklager Louise Nielsen havde fremlagt sigtelsen mod kvinden, der nægter sig skyldig, anmodede hun om lukkede døre i sagen.

- Der har været en række personer til stede i lejligheden i gerningsperioden, der strækker sig over et længere forløb, sagde anklageren.

Nogle mindreårige, nogle ældre. Personer med tilknytning til enten den 40-årige eller hendes datter.

- Min begæring går på lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning i sagen. Der er personer, der kan blive påvirket af sigtede og sigtedes forklaring, sagde anklageren.

En anmodning, dommeren tog til følge, således at resten af grundlovsforhøret og anklagerens afhøring af den 40-årige foregik bag lukkede døre.

Fik hjertestop på stedet

Begge børn fik hjertestop af medicinen, og på et tidspunkt ringede de andre tilstedeværende 112. Det vides ikke, hvor lang tid der gik fra indtagelsen af medicinen, til myndighederne blev tilkaldt.

Da ambulancen ankom, havde gæsterne båret drengen ned på gaden.

- De går lidt i panik, lyder det fra vicepolitiinspektør Riad Tolba fra Københavns Politi.

Den 14-årige dreng blev erklæret død omkring klokken 01.30 natten til søndag.

Ifølge Københavns Politi er den 40-årige kvinde en del af byens misbrugsmiljø. Kilder oplyser til TV 2, at flere unge jævnligt er kommet i lejligheden, hvor de har indtaget forskellige former for narkotika.