Krimi

Bandeleder slipper for udvisning

Bandelederen var ikke selv til stede, da sagen mandag blev behandlet i Østre Landsret.

Bandelederen Shuaib Khan slipper for udvisning fra Danmark. Det blev mandag stadfæstet i Østre Landsret. 

Samtidig bliver bandelederens fængselsstraf nedsat til 60 dage. En straf som han allerede har afsonet.

Shuaib Khan, der er knyttet til banden Loyal to Familia, blev i oktober sidste år idømt tre måneders fængsel for trusler mod en politiassistent på Blågårds Plads på Nørrebro.

I byretten slap han for udvisning. Derfor blev sagen behandlet i Østre Landsret mandag, da anklageren i sagen mente, at Shuaib Khan skulle udvises. Det endte med samme resultat som i byretten.

Retten begrundede beslutningen om ikke at udvise bandelederen med hans meget begrænsede tilhør til Pakistan, og at udvisning med indrejseforbud på seks år ikke er proportionalt med alvoren af den kriminalitet, han er dømt for. Derfor blev han udvist betinget.

Var ikke selv til stede

Bandelederen var ikke selv til stede under dagens retsmøde. Istedet var hans far blevet indkaldt.

Med afhøringen af faren forsøgte anklageren at overbevise domsmandsretten i Østre Landsret om, at der er noget at vende retur til for bandelederen, hvis det var endt med en udvisning.

Stadfæstelsen ærgrer anklageren i landsretten, vicestatsadvokat Anders Riisager. Han havde argumenteret for, at bandelederen skulle idømmes en ubetinget udvisning. 

- Det er lidt af en mavepuster. 

- Vi ankede jo sagen, fordi vi mente, der var udsigt til et andet resultat, men landsretten fandt ikke gehør for de synspunkter, jeg havde. Jeg må bare konstatere, at jeg blev hældt ned ad brættet, siger Riisager efter dommen. 

En tilfreds forsvarsadvokat

Anklagemyndigheden vil nu læse dommen igennem og vurdere, om man vil forsøge at bringe sagen for Højesteret, fortæller Anders Riisager. 

Efter dommen var humøret ikke overraskende en smule højere hos Shuaib Khans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen. 

- Man er altid en smule nervøs, når der er politisk indblanding i sagerne, og der bliver lagt pres på. 

- Stor cadeau til landsretten for ligesom byretten at nå frem til det rigtige juridiske resultat og ikke lade sig påvirke udefra, siger forsvareren.

Siddet i fængsel i 3644 dage

Det er langt fra første gang, anklagemyndigheden har forsøgt at udvise Shuaib Khan af landet. Han har samlet siddet i fængsel 3644 dage – knap 10 år af sit nu 31-årige liv.

Første gang, hvor anklagemyndigheden forsøgte udvisning, var i 2008, hvor han fik en dom på otte års fængsel for grov vold med døden til følge. Her mente retten ikke, at han skulle udvises. 

De forsøgte igen i 2013, hvor Khan fik tre og et halvt års fængsel for grov vold. Men ikke udvist.

I tredje forsøg i 2015 blev han dømt for vold mod den tidligere leder af Blågårdsbanden Store A, der blev overfaldet under en gårdtur i Vestre Fængsel. Her fik Shuaib Khan seks måneds fængsel og en betinget udvisning af landet.