Krimi

PET har oplysninger om at 29-årig er bekendt med militant islamisme

Nordsjællands Politi oplyser, at man samarbejder med Politiets Efterretningstjeneste (PET) om efterforskningen af overfald med økse i Birkerød.

Den 29-årige mand, som tirsdag blev varetægtsfængslet fire uger, sigtet for at være gerningsmanden til et overfald med en økse i Birkerød lørdag og et bankrøveri i Ringsted mandag, har stiftet bekendtskab med militant islamisme.

Nordsjællands Politi skriver i en pressemeddelelse, at PET fra myndigheder har modtaget oplysninger om at den 29-årige kender til militant islamisme.

- PET har forud for økseoverfaldet i Birkerød den 17. februar 2018 og de efterfølgende hændelser haft kendskab til den varetægtsfængslede. PET har fra andre danske myndigheder bl.a. modtaget oplysninger om, at vedkommende havde stiftet bekendtskab med militant islamisme, og at mistænkte muligvis kunne være psykisk ustabil, skriver Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Fængslet fire uger

Men Nordsjællands Politi skriver, at motivet for overfaldet fortsat efterforskes.

- Da sagen er under efterforskning, kan Nordsjællands Politi og PET ikke udtale sig i detaljer, da det kan skade efterforskningen i sagens fulde omfang, skriver Nordsjællands Politi.

TV 2 har været i forbindelse med den 29-åriges far, som siger at han ikke har oplevet sin søn som påvirket af militant islamisme. Han siger til TV 2, at den 29-årige gik på bar og drak whisky som andre danskere.

Skal mentalundersøges

Den 29-årige blev efter et grundlovsforhør for lukkede døre mandag ved retten i Lyngby varetægtsfængslet i fire uger efter et retsmøde, hvor den 29-årige nægtede at udtale sig.

Retten har bestemt, at den 29-årige, der tidligere har afsonet en dom for blandt andet røveri, skal mentalundersøges.

Han er sigtet for at stå bag et angreb med økse på et ungt par på en tankstation i Birkerød lørdag aften. En 19-årig kvinde fik åbent kraniebrud, og flere sår på kroppen, mens en 19-årig mand fik sår i hovedet og på kroppen.

Mandag begik han ifølge sigtelsen et røveri mod Danske Bank i Ringsted efter søndag at have stjålet en bil på Frederikssundsvej i København. Den stjålne bil en Hyundai Getz, har politiet fundet, men politiet ønsker ikke at oplyse hvor.