Krimi

Muligt nyt dødsfald efter indtagelse af MDMA

Københavns Politi oplyser, at en 32-årig mand blev bragt til hospitalet søndag efter at være blevet fundet på gaden i Vanløse.

Københavns Politi oplyser, at en 32-årig mand er død, efter han søndag blev fundet liggende i kramper på gaden i Vanløse.

Den 32-årige menes at have indtaget stoffet MDMA.

Han blev bragt til Rigshospitalet i København med ambulance, hvor han blev erklæret død.

Fortalte ven om MDMA-indtag

Politiet har haft kontakt til en af den afdødes kammerater, som har oplyst til politiet, at han havde haft kontakt til den 32-årige kort før, han blev fundet på gaden.

I telefonen havde den 32-årige oplyst til kammeraten, at han havde taget MDMA, og at han havde fået det dårligt, oplyser politiet.

Københavns Politi oplyser, at den 32-årige nu skal obduceres. Hans familie er underrettet. Københavns Politi kan ikke oplyse yderligere i sagen.

Advarer mod stoffet

Efter en række dødsfald i den seneste tid, som menes at være relateret til MDMA, advarer politiet mod stoffet.

Den 5. februar blev to 15-årige drenge fra Haslev indlagt efter at have indtaget MDMA, den ene 15-årige dreng døde.

Efter den 15-åriges død oplyste politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland Falsters politi, at det potentielt dødbringende stof tilsyneladende har spredt sig. Flere personer i Haslev og Næstved har kunnet berette om grimme bivirkninger efter indtag af ecstasypiller.

Den 17. februar blev to piger på 15 og 16 år bragt til hospitalet i Esbjerg efter at have indtaget MDMA.

I forbindelse med pigernes forgiftning anholdt Syd- og Sønderjyllands Politi en 19-årig mand. Han har ifølge politiet erkendt, at han har overdraget stoffet til de to piger. Også han er sigtet for at have bragt andres liv og førlighed i fare, men blev løsladt efter endt afhøring.

Fakta om MDMA

MDMA er en kemisk forkortelse af det oprindelige aktive stof i ecstasy. Det kemiske navn på stoffet ecstasy er 3,4-metyléndioksymetamfetamin - MDMA.

Ecstasy har mange forskellige navne: MDMA, E, Kix, Adam, Ultimate, Herbal ecstasy og Molly. Ecstasy blev fremstillet i 1914 i Tyskland som et slankemiddel, men det blev aldrig anvendt til det formål.

Ecstasy bliver solgt som piller, der varierer meget i udseende. Ecstasy har en stimulerende og svag hallucinogen virkning. 

Kilder: Netstof.dk, sundhed.dk og netdoktor.dk