Mistænkt for økseoverfald i Birkerød anholdt på natklub

29-årig sigtet for drabsforsøg og bankrøveri efter større eftersøgning.

Den formodede gerningsmand til økseangrebet i Birkerød lørdag aften og et bankrøveri i Ringsted mandag middag blev mandag aften anholdt i København.

Det oplyser Nordsjællands Politi sent mandag aften i en pressemeddelelse.

Anholdelsen skete kort før klokken 22 på stripklubben Club 34 i Istedgade i København, hvor en større politistyrke var sendt ud til området.

Det var den særlige aktionsstyrke AKS, der stod for anholdelsen, som ifølge politiet skete uden problemer. Flere af politifolkene var tungt bevæbnet.

Den 29-årige, der har været efterlyst siden lørdag aften, er sigtet for drabsforsøg i Birkerød den 17. februar og et bankrøveri i Ringsted den 19. februar. Han fremstilles tirsdag i grundlovsforhør ved retten i Lyngby. 

Ungt par overfaldet

Overfaldet i Birkerød fandt sted på en Circle K-tankstation på Bistrupvej omkring klokken 21.30 lørdag aften. Ofrene er et par på 19 år. De blev ramt i hoved og overkrop med en økse og bragt til Rigshospitalet, men de blev søndag meldt uden for livsfare.

Gerningsmanden til økseoverfaldet i Birkerød lørdag har ifølge politiet også begået røveri mod Danske Bank i Ringsted. Her truede han personalet med kniv og fik udleveret et kontantbeløb, som han puttede i en medbragt Netto-pose.

Politiets efterforskning har vist, at gerningsmanden flygtede fra stedet i en sølvgrå Hyundai Getz årgang 2003 med nummerplade VJ 57665.

Mandag eftermiddag og aften iværksatte Rigspolitiet en større eftersøgning af den 29-årige mand, der blev efterlyst med navn og billede. Blandt andet standsede politiet bilister ved Storebæltsbroen for at forhindre, at gerningsmanden slap væk fra Sjælland.

- Der er sat rigtigt mange ressourcer ind på at få fat i ham, sagde leder af central efterforskning hos Nordsjællands Politi Lau Thygesen til TV 2 mandag.

Dømt for knivrøverier

TV 2 har talt med den 29-åriges far, som fortæller, at hans søn netop har afsonet en dom på tre års fængsel for to knivrøverier begået i 2012.

Efter røverierne rejste han ifølge faren til Canada med en bekendt, der kommer fra Tjetjenien. Først da han vendte tilbage til Danmark, kom han i kontakt med politiet og blev dømt for knivrøverierne.

Ifølge faren blev han løsladt i forrige uge. Herefter har han boet hos sine forældre. Men han havde ændret sig i fængslet.

- Jeg kunne ikke længere genkende ham. Han havde tabt rigtig meget vægt. 10 kilo, tror jeg. Han var vred og frustreret, siger faren, hvis navn TV 2 har valgt ikke at bringe.