Krimi

15-årig død efter at have taget forbudt stof

En dreng fra Haslev har mistet livet, efter han for godt to uger siden indtog ecstasystoffet MDMA.

Den 2. februar indtog to 15-årige drenge det ulovlige ecstasystof MDMA i Haslev på Sjælland.

Hvad er MDMA

  • MDMA er også kendt som Ecstasy og er et amfetamin-lignende stof. 
  • Virkningerne indtræder gradvis efter 30 minutter og rusen varer typisk fire til seks timer.
  • Men MDMA kan have alvorlige bivirkninger og dette stof, som er i omløb, er særdeles stærkt.
  • Det er solgt som krystaller og sniffes.

    Kilde: Politiet og Sundhed.dk

Den ene af drengene kom alvorligt til skade og blev hastet på Rigshospitalet, men godt to uger senere stod det klart, at hans liv ikke stod til at redde.

I en pressemeddelelse oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at drengen afgik ved døden kort før midnat onsdag aften. Det sker, efter drengen har været igennem talrige operationer i et forsøg på at redde hans liv.

Den anden 15-årige blev også syg af stoffet, men er uden for livsfare.

To unge anholdt

En ung mand blev kort tid efter episoden anholdt og han tilstod at have solgt stoffet til de to unge. Han blev løsladt igen, men er fortsat sigtet. En anden ung mand blev anholdt og varetægtsfængslet, øjensynligt for at have forsynet pusheren med stoffet.

Politiet skriver i sin pressemeddelelse, at man gennemfører mange afhøringer af de unge i omgangskredsen. Politiinspektør Kim Kliver understreger, at efterforskningsarbejdet intensiveres ovenpå dødsfaldet, og han opfordrer endnu engang på det kraftigste de unge til ikke at røre stoffet.

Stoffet er også nået til Næstved, hvor mindst en person har taget det, dog uden store konsekvenser.

Dødelig overophedning

Et af symptomerne for den 15-årige var en meget høj temperatur, og speciallæge Henrik Rindom har tidligere fortalt til TV Øst, at det netop er derfor, MDMA er så farligt.

- Man koger som et æg. Og det dør man af. Hvis man tager for meget MDMA og samtidig danser, så kan man blive fuldstændig overophedet.

- Temperaturen stiger og man kan få kramper. Men det vigtigste er, at man får overophedning, og det kan man faktisk dø af, sigde Henrik Rindom i sidste uge til TV Øst.