Station 2

Stukket 46 gange af ekskæreste - nu har han fået sin dom

Cecilie Danris' ekskæreste blev torsdag idømt seks års fængsel for drabsforsøg.

Onsdag den 24. maj 2017 – en dag, som Cecilie Danris aldrig vil glemme. Hendes ekskæreste, en 37-årig mand, gik nemlig amok i den 25-årige kvindes lejlighed i København. Her stak manden, der også er far til deres fælles barn, Cecilie Danris 46 gange med en kniv - blandt andet bag højre øre, i brysterne og gennem venstre hånd.

Torsdag fik ekskæresten så sin dom – seks års fængsel.  

- Der er nok aldrig noget, som vil være lang nok tid for mig. Jeg går bare og venter på, at han vil slå mig ihjel, når han kommer ud igen, siger Cecilie Danris, der havde håbet på en strengere straf.

Anklageren i sagen er dog tilfreds med dagens dom.

- Anklagemyndigheden er tilfreds med, at nævningetinget fandt ham skyldig i drabsforsøg. Med hensyn til straffeudmålingen så er vi endvidere tilfredse med de seks års fængsel, som er det helt klare udgangspunkt i sager omkring drabsforsøg, siger anklageren Jakob Buch-Jepsen.

Det var kun Cecilie Danris’ mor og søster, som var til stede i Københavns Byret under domsafsigelsen tidligere i dag, derfor tog de efterfølgende hjem til Cecilie for at fortælle, hvor mange års fængsel hendes ekskæreste havde fået.

- Jeg er bare bange for, at han komme efter mig igen. Man skal allerede til at planlægge, hvor man skal flygte hen, siger Cecilie Danris. 

En forklaring med stor betydning

Station 2’s nye program 'Station 2: TÆT PÅ' har fulgt Cecilie Danris, inden hun skal konfrontere sin ekskæreste i retten.  

Man har ventet så længe på den her dag. Det er helt uvirkeligt, at jeg skal derind. Jeg har haft det dårligt her op til, fordi han er begyndt at sende breve. Jeg føler mig rigtig usikker, fordi nu ved han, hvor jeg bor, selvom jeg har fået en beskyttet adresse, siger Cecilie Danris, inden hun skal vidne mod sin ekskæreste.

Selvom vidneforklaringen mod hendes ekskæreste var grænseoverskridende, så har Cecilie og andre ofres forklaringer en afgørende betydning.

- Retten har i deres skyldkendelse langt hen ad vejen lagt vægt på, hvad Cecilie har fortalt omkring hændelserne i hendes lejlighed, siger anklager Jakob Buch-Jepsen og fortsætter:

- Jeg har svært ved at forestille mig sager gennemført, hvis dem, der er tiltalt, nægter sig skyldig, og den forurettede ikke vil afgive forklaring i retten. Hvad enten det er en voldssag, drabsforsøg eller en sag om seksuelle overgreb, så er det som hovedregel altid afgørende, at den forurettede afgiver sin forklaring omkring, hvad der er sket, ellers kan det være svært at løfte bevisbyrden.

Selvom Cecilie Danris overlevede drabsforsøget tilbage i maj sidste år, så kæmper hun stadig med at få en hverdag til at hænge sammen.

- Jeg vil jo altid frygte ham og være bange. Selvom jeg ved, at han sidder i fængsel, så føler jeg nogle gange, at jeg ser ham for mig. Hvis jeg slukker lyset om aftenen, så bliver jeg bange for, om han står der. På trods af at jeg ved, at han sidder inde, så tør jeg ikke at gå ud.

Du kan se hele programmet om Cecilie på TV 2 Play.