Teenager fængslet i sag om farlige stoffer: 15-årig stadig i koma

Politiet oplyser, at det stærke MDMA er blevet solgt til endnu flere unge og advarer de unge mod at tage det.

En 17-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i 16 dage på en ungdomsinstitution, sigtet for at have solgt narko og for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Han erkender, at han har solgt det MDMA, som har bragt en 15-årig dreng i livsfare. 

Men han nægter sig skyldig i sigtelsen om, at han skulle have bragt andres liv i fare, oplyser specialanklager Susanne Bluhm. 

Solgt til endnu flere unge

Siden fredag har en 15-årig dreng fra Haslev, der indtog stoffet, ligget i koma. Hans kammerat, der også er 15, blev lørdag meldt uden for livsfare.

Søndag fortalte politiet, at den 17-årige var blevet sigtet for at sælge MDMA, også kendt som ecstasy. 

- Han har fortalt, at han var klar over, at det var meget stærk MDMA, men han har altså stadig solgt det videre, har politiinspektør Kim Kliver sagt. 

I forbindelse med efterforskningen har politiet modtaget en håndfuld henvendelser og kan deraf konstatere, at stoffet også er blevet solgt i Næstved.

- Der er ingen andre, der er endt på hospitalet. Men vi ved, at der er flere end de to unge, der har oplevet, hvor farligt stoffet er, siger han til TV 2.

Narko fundet efter anholdelse

De to 15-årige købte det farlige stof fredag eftermiddag og indtog det. Begge blev fredag aften dårlige og indlagt akut.

Lørdag anholdt politiet en yngre mand, der indrømmede at have solgt stoffet til de to drenge. Han blev imidlertid løsladt igen, da der ifølge politiet ikke var grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet.

Søndag anholdt politiet den 17-årige, der nu er varefængslet. Tilsyneladende har han forsynet pusheren i Haslev med stof.

I forbindelse med anholdelsen af den 17-årige blev der desuden fundet narko, der er identisk med det stof, som de to drenge indtog.

Politiet advarer andre unge

Siden har det vist sig, at også andre har indtaget det farlige stof.

Derfor har sagen fået politiet til at advare de unge i Haslev, Næstved omegn, om, at der kan være farlige stoffer i omløb.

Den erfarne politiinspektør opfordrer derfor de unge til at passe på og forældrene til at tage en snak med deres børn om, hvor farlige stofferne kan være.

- Det er vigtigt at sige, at er der unge mennesker, der i slutningen af sidste uge har købt MDMA i Haslev, Næstved eller omegn, skal man tænke sig godt om, før man indtager det, for det er forbundet med stor fare, understreger Kim Kliver over for TV 2.

Politiet hører gerne fra personer, der har oplysninger i sagen på telefon 1-1-4.