Krimi

Farlige stoffer i omløb: 15-årig fortsat i koma - mand anholdt

En mand, som har solgt et amfetamin-lignende stof til to 15-årige drenge, er søndag løsladt efter endt høring

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer lørdag om farlige stoffer i omløb. Stofferne er solgt i Haslev fredag den 2. februar.

To 15-årige blev fredag aften akut indlagt med alvorlige bivirkninger efter at have indtaget det amfetamin-lignende stof.

- Den ene unge ligger på nuværende tidspunkt i koma, mens den anden nu er uden for livsfare. Vi opfordrer eventuelle andre købere af amfetamin i Haslev til ikke at indtage stoffet, da det kan være forbundet med livsfare, siger politiinspektør Kim Kliver.

Søndag eftermiddag oplyser politiet i en pressemeddelelse, at en yngre mand er blevet anholdt i Næstved i sagen. Politiet har i forbindelse med anholdelsen fundet narkotika, der er identisk med det stof, der fredag blev solgt til de to 15-årige i Haslev.

 - Det drejer sig om stoffet MDMA, og den netop anholdte har fortalt, at han var klar over, at det var meget stærk MDMA, men han har altså stadig solgt det videre, siger politiinspektør Kim Kliver

- Da vi endnu ikke kan fastlægge, om stoffet også er solgt i Næstved op til weekenden, fraråder vi alle, der måtte have købt stoffet, at indtage det på grund af risikoen for deres helbred, siger politiinspektøren.

Han oplyser, at den anholdte foreløbig er sigtet for salg af MDMA og for at forvolde fare for andres liv. Fortsatte afhøringer af manden vil ifølge politiet afgøre, om han skal fremstilles ved et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Efter fundet af stoffet i Næstved, undersøger politiet nu, om stoffet også er solgt i Næstved. 

- Da vi endnu ikke kan fastlægge, om stoffet også er solgt i Næstved op til weekenden, fraråder vi alle, der måtte have købt stoffet, at indtage det, siger Kim Kliver.

Købt af yngre mand

Kort før klokken 19 lørdag aften anholdt politiet en yngre mand fra lokalområdet, som erkender at have solgt stoffer til de to 15-årige drenge. 

De to 15-årige købte stoffet af den yngre mand på en gade i Haslev sent fredag eftermiddag.

Manden blev lørdag aften efter endt høring løsladt. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi søndag ifølge Ritzau.

Politiet har dermed vurderet, at der ikke var grundlag for at kræve manden varetægtsfængslet.