Krimi

Politi efterforsker nu sammenhæng mellem brand og overgreb i børnehave

En børnehave i Taastrup, hvor en 14-årig i skolepraktik er mistænkt for at have begået overgreb, er brændt ned til grunden.

I går tirsdag kom det frem, at en 14-årig dreng i skolepraktik ifølge kommunen havde erkendt overgreb på fem små piger i børnehaven Taastruphøj i Taastrup.

Natten til onsdag er institutionen igen kommet i fokus. Den står nemlig i flammer, og der er ikke meget tilbage af bygningen.

- Vi får en anmeldelse omkring midnat og kommer herud og kan se, at der er røg fra bygningen, og idet vi ankommer, står flammerne igennem taget. Branden har været meget omfattende, så institutionen er totalskadet, fortæller brandvæsenets indsatsleder Niels Rasmussen.

Teori om påsat brand

Politiet kan ikke sige noget endeligt om brandårsagen endnu, men arbejder med en teori om, at branden kan være påsat, bekræftes det over for TV 2. Sagen er samtidig overgået til Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.

Brandteknikere skal i løbet af onsdagen undersøge bygningen med henblik på at fastslå brandårsagen.

Borgmesteren i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), er rystet over sagen.

- Det er nærliggende at tænke, at der er en sammenhæng. Men der må jeg sige, at må være en politiopgave at fastslå, hvad der er sket i nat. Er branden påsat, og hvem kan det så være, siger han til Ritzau.

En institution i Høje-Taastrup er brændt helt ned efter. Video: Esben Christensen

Pige fortalte sine forældre om overgreb

Ifølge Høje-Taastrup Kommune erkendte den 14-årige allerede i sidste uge overgrebene, og han blev prompte bortvist fra institutionen.

Sagen tog sin begyndelse, da en af pigerne onsdag aften i sidste uge fortalte sine forældre, hvad der var sket. Dagen efter blev drengen konfronteret, og han erkendte, at han havde kysset og berørt fem af de små piger på en måde, som kommunen beskriver som "grænseoverskridende".

- Vi forsøger at tage hånd om både børn og forældre. De er naturligt nok meget berørte af situationen, sagde borgmester Michael Ziegler tirsdag, da kommunen bekræftede historien.

Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler (K) er rystet over brand i Taastruphøj. Video: Esben Christensen

Var i særligt praktikforløb

Sagen er overgivet til de sociale myndigheder, da drengen er under den kriminelle lavalder. Han var i børnehaven i et praktikforløb for skoletrætte unge, og efter planen skulle han have været der i et halvt år.

- Det er en ordning, der sådan set giver meget god mening. Det har jeg ingen grund til at anfægte. Men det er klart, at sagen får os til at kigge nærmere på procedurerne for, hvordan de unge kommer i praktik i vores institutioner, lød det fra Michael Ziegler.

Institutionen blev tilført ekstra personale, mens forældre fik tilbud om psykologhjælp.

Institutionen Taastruphøj i flammer.