Krimi

Inger Støjberg hylder butiksejer i Tingbjerg

Butiksejer Ali Parnian sagde til Inger Støjberg, at han kender den mand, der forsøgte at afpresse ham inden voldsomt hærværk.

Det var respekt, der strålede ud af Inger Støjberg (V), integrations- udlændinge- og boligminister, da hun tirsdag eftermiddag besøgte den 19-årige butiksejer Ali Parnian i de ødelagte lokaler i hans kombinerede restaurant og bageri i Tingbjerg ved København.

- Jeg er fuld af respekt for, at du gik til politiet. Det er det helt rigtige at gøre, sagde Inger Støjberg til den 19-årige butiksejer.

For Ali Parnian har den seneste uge været meget hektisk. Fire gange har Kaj Bageri, som han har drevet i Tingbjerg ved København, været udsat for omfattende hærværk.

Hærværket er et resultat af, at Ali Parnian og hans familie ikke har ønsket at bukke under for afpresning og har afvist at betale beskyttelsespenge, har han tidligere fortalt TV 2.

Kender mand bag afpresning

Ali Parnian fortalte også Inger Støjberg, at han kender den mand, der stod bag det første afpresningsforsøg inden hærværket.

- Jeg kender ham. Han kom og ville have penge. Jeg sagde, at det ville jeg ikke. Jeg havde brug for alle pengene selv. Jeg gider ikke betale, fortalte Ali Parnian.

Det mod hyldede Inger Støjberg.

- Sådan gør vi ikke her, sagde hun.

Politiet vil undersøge navnet

Københavns Politi har over for TV 2 bekræftet, at Ali Parnian under afhøring hos politiet har navngivet en af de involverede i afpresningen og det efterfølgende hærværk.

- Det er jo klart, at det navn han har opgivet, vil vi undersøge, siger Allan Nyring, politiinspektør ved Københavns Politi.

Han oplyser, at det sammenholdt med den øvrige efterforskning vil afgøre, om den pågældende skal afhøres, og om det i givet fald skal ske med en sigtets rettigheder.

Inger Støjberg spurgte også Ali Parnian, om der var andre på det butikstorv i Tingbjerg, hvor Ali Parnian har sin forretning, der har haft lignende problemer.

- Det ved jeg ikke. Det kan jeg ikke tale om, så får jeg problemer, sagde Ali Parnian.

Taknemmelighed

Over for Inger Støjberg udtrykte han også stor taknemmelighed over den støtte, han har fået. Blandt andet har Mette Abildgaard, politisk ordfører hos de Konservative, startet en indsamling til fordel for Ali. Der er indtil nu samlet over 350.000 kroner ind.

- Jeg er meget taknemmelig, og jeg vil gerne sige tak til alle, sagde han.

Han fortalte også ministeren, at han nu vil prøve at finde nogle nye lokaler at leje, så han kan åbne forretning igen.

- Men ikke i Tingbjerg, sagde han.

Inger Støjberg er fuld af respekt for Alis mod.

Politiet beskyttede Ali

Politiet var til stede for at ledsage Ali Parnian til og fra forretningen efter Inger Støjbergs besøg.

Efter besøget understregede Inger Støjberg overfor TV 2, at hun var der for at vise sin sympati og respekt for Alis mod.

- Men det her er et eksempel på, at vi i parallelsamfund oplever direkte modkultur mod det danske samfund, og det er derfor, vi er på vej med ny lovgivning, sagde hun til TV 2 efter besøget.

- Jeg kan ikke give Ali en pose penge, så han kan drive forretning, men jeg kan prøve at gøre noget ved de parallelsamfund, vi har, og der kommer regeringen snart med et udspil, sagde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mandag til TV 2.

Inger Støjberg fortæller, at hun har sympati og respekt for Ali Parnians mod. Video: Anders Masannek Jørgensen