Krimi

Anklager anker dom til hovedmand i vandscooter-sag

Anklagemyndigheden anker dom til vandscooter-gerningsmand

Anklagemyndigheden mener ikke, at straffen til den den primære gerningsmand i vandscootersagen fra Københavns Havn er hård nok.

Dommen blev afsagt i Københavns Byret for 14 dage siden, hvor en 25-årig mand blev idømt to års fængsel for uagtsomt manddrab.

Ulykken fandt sted lørdag den 6. maj 2017 i Københavns Havn, hvor den 25-årige sammen med syv kammerater sejlede i høj fart gennem inderhavnen, inden han mistede kontrollen over sin vandscooter og påsejlede en langsom udlejningsbåd, hvor syv unge kvinder befandt sig.

Linsey Malia døde på stedet, 21 år gammel. Leah Bell åndede ud få timer senere på Rigshospitalets traumecenter. Hun blev 18 år gammel.

- Vi mener, at der er belæg for, at han dømmes i overensstemmelse med anklageskriftet. Sagen kan efter vores overbevisning sidestilles med vanvidskørsel i trafikken, siger Anders Riisager fra Statsadvokaten i København.

Dermed risikerer den tiltalte fire års fængsel, når sagen skal for Landsretten.

Slap billigere i byretten

Senioranklager Elisabeth Boserup krævede en straf på fire års fængsel, da sagen var oppe i byretten, men hovedgerningsmanden slap altså noget billigere.

På den anden side havde den 25-åriges forsvarsadvokat Jane Ranum procederet for, at en straf på ét års fængsel ville være rimelig.

- Det er en sag, der naturligvis vækker mange følelser. Vi noterer og accepterer anklagemyndighedens ønske om anke, men havde selvfølgelig håbet, at der blev sat et punktum med byrettens dom, siger Jane Ranum.

Statsadvokaten kræver desuden, at vandscooteren bliver konfiskeret.

Anklagemyndigheden har valgt ikke at anke dommene til de øvrige syv personer, der blev dømt i byretten.

De blev alle idømt en bødestraf, der befandt sig i størrelsesordenen 3.700 kroner til 11.700 kroner.

- Det er vores opfattelse, at det havde tilfældighedens præg, at man mødtes og sejlede ind i Københavns Havn, lød det fra retsformanden, da dommen blev afsagt den 4. januar.