Ubådssagen

Anklager under pressemøde: - Madsen udgør væsentlig og nærliggende fare for andres liv

Peter Madsen stak Kim Wall, mens hun var i live, lyder det fra anklageren.

Under politiets pressebriefing om ubådssagen kom der flere nye detaljer frem.

Specialanklager ved Københavns Politi Jakob Buch-Jepsen fortalte blandt andet, at Retslægerådet har konkluderet, at Peter Madsen er strafegnet i tilfælde af domsfældelse, og at Peter Madsen kan idømmes forvaring.

- Først og fremmest er man nået frem til, at han er strafegnet, og så konkluderer man endvidere, at han ved domfældelse kan idømmes en forvaringsstraf, og det er jo på grund af hans personlighed, og fordi man har den vurdering, både fra Retspsykiatrisk Kliniks side og fra Retslægerådet, at hans personlighed gør, at han kan udgøre en væsentlig og nærliggende fare for andres liv, helbred eller velfærd, sagde Jakob Buch-Jepsen.

Stak Kim Wall, mens hun var i live

Under et tidligere retsmøde har det været fremme, at der er en række stik i underlivet, og det er blandt andet på den baggrund, at der er rejst tiltale om andet seksuelt forhold end samleje, oplyste specialanklageren.

- Sådan som anklageskriftet er formuleret, så er det her foregået, mens hun var i live, sagde specialanklageren.

Det har før lydt, at Kim Wall og Peter Madsen kendte hinanden fra tidligere. Jakob Buch-Jepsen understreger, at der ikke er noget, der indikerer, at Kim Wall og Peter Madsen har haft andet end et professionelt forhold.

Dødsårsag er ukendt

Tidligere tirsdag kom der et anklageskrift, der gik på, at Peter Madsen havde planlagt drabet på den svenske journalist i forvejen.

Dødsårsagen er stadig ukendt. 

Det kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning, skriver politiet.

Peter Madsen bliver blandt andet tiltalt for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje mod den kvindelige svenske journalist Kim Wall.

Forvaring kan være påkrævet

Han kræves idømt fængsel på livstid eller sekundært forvaring.

Sidstnævnte kan blive aktuelt, fordi Retslægerådet den 15. januar har vurderet, at forvaring kan være påkrævet.

Retssagen mod Peter Madsen er sat til at vare otte retsdage med start den 8. marts 2018 og med en forventet dom den 25. april 2018.

Peter Madsen har tidligere tilstået partering og usømmelig omgang med lig, men nægtet at der skulle være foregået noget seksuelt, eller at han skulle være skyldig i drab.

Forsvarer Betina Hald Engmark oplyser til TV 2, at hun tirsdag har besøgt Peter Madsen i fængslet. De har talt om anklageskriftet, og hvad der nu skal ske. 

- Hans stillingtagen er uændret, siger Betina Hald Engmark.