Krimi

Video viser tyv stjæle vodkaflaske til otte millioner i København

Tyveriet er anmeldt til Københavns Politi, som også har modtaget overvågningsbillederne.

En kasketklædt indbrudstyv har været på spil på Vesterbro i København.

På Dybbølsgade ligger verdens største vodkasamling, og her har den maskerede tyveknægt brudt ind natten til tirsdag for at stjæle en flere millioner kroner dyr flaske vodka.

Overvågningsbilleder fra stedet viser, hvordan den unge mand bevidst søger med sin lommelygte efter den helt særlige flaske - en guld- og sølvbeklædt Russo Baltique fra Rusland.

Efter kort tid lokaliserer han den otte millioner kroner dyre flaske på øverste hylde i hjørnet af baglokalet og skynder sig derefter at flygte med tyvegodset.

- De har åbenbart haft en nøgle eller kopieret en nøgle, og de har så rullet gitterporten op og låst døren op, og så er de simpelthen kommet ind i bodegaen og har brækket døren op til vodkamuséet nede i kælderen. Så er de stukket af med den ene flaske alene, selvom der immervæk står 1200 flasker, man kan tage, siger indehaver af samlingen Brian Ingberg til TV 2 Lorry.

Russisk ejer er ærgerlig over tyveri

Han oplyser onsdag morgen til TV 2, at han efter tyveriet har været i kontakt med den russiske ejer, Leonard F. Yankelovich.

- Han er selvfølgelig ked af det, men tager det egentlig meget cool, siger Brian Ingberg til TV 2.

Det var den russiske ejer, som tog kontakt til Brian Ingberg med et ønske om at udlåne vodkaen. Han er selv meget ked af, at flasken er blevet stjålet fra hans samling.

- Den var prikken over i’et. Ud af de 1200 flasker, jeg har, var det en helt speciel flaske at have stående, siger Brian Ingberg til Lorry.

Tyveri anmeldt til politiet

Tyveriet er anmeldt til Københavns Politi, som ligeledes har modtaget overvågningsbillederne fra Brian Ingberg.

Brian Ingberg har desuden delt billeder af tyven på Facebook, hvor han beder folk om hjælp med at finde flasken.

- Nogen har i nat (natten til tirsdag, red.) været inde "med nøgle" og stjæle min vodka Russo Baltique.

- Dusør gives til dem, der kan hjælpe med at finde flasken! Der findes kun den ene flaske i hele verden, skriver han.

Har den været forsvarligt låst inde?

- Man skal igennem en gitterport og en dør og videre den vej ned, og der er gitter på alt. Og havde tyvene ikke haft nøglen, var de ikke kommet ind. Jeg tror, det kan være nogle tidligere ansatte. Men jeg tænker, den kan være svær for dem at komme af med, for der findes kun den ene. Og jeg tænker derfor, der ikke er nogen, der vil røre ved den, siger Brian Ingberg.

Brian Ingberg fortæller, at flasken har været med i 'House of Cards' i afsnit tre i sæson tre.

Her spiller Lars Mikkelsen den russiske præsident, som giver flasken til Kevin Spacey, der spiller den amerikanske præsident.