Krimi

Anklager kræver fire års fængsel i vandscooter-sag

Tiltalt tørrede sig under øjnene, da han hørte anklagerens krav.

En 25-årig mand skal fire år i fængsel, efter han sejlede ind i en udlejningsbåd på vandscooter og dræbte to kvindelige amerikanske udvekslingsstuderende.

Sådan lyder kravet i anklager Elisabeth Boserups procedure i Københavns Byret, hvor den såkaldte vandscooter-sag er ved at nå sin afslutning.

Et krav, som fik den tiltalte til at vende sig væk fra tilhørerrækkerne, mens han tørrede sig under øjnene med en serviet.

Vanvidssejlads gennem havnen

Ulykken fandt sted den 6. maj 2017, da den hovedtiltalte sammen med syv andre vandscooterførere sejlede gennem Københavns Inderhavn på en måde, der ifølge anklagemyndigheden var hasarderet, med høj hastighed og med vilje tilrettelagt, så andre sejlende i havnen blev chikaneret.

- Man sejlede stærkt, og på baggrund af det videre forløb mener jeg, at man kan konkludere, at det også handlede om at genere andre mennesker, lød det i anklager Elisabeths Boserups procedure.

Bådejer Troels Brücker filmer unge på vandscootere sejle ud af Københavns Havn kort efter dødsulykke.

Hun henviste til rækken af vidner, der har beskrevet gruppen af vandscootere sejle gennem havnen - i nogle tilfælde på en måde, så andre sejlere direkte blev udsat for fare.

- Som også Mikkel Beha så det, sagde anklageren med henvisning til den rutinerede sejler, der har været blandt de indkaldte vidner i retssagen.

Sammen med sin familie så han otte vandscootere, der susede gennem havnen. Både før og efter ulykken. Hvordan to af vandscooterne sejlede meget hurtigt rundt om en motorbåd, så der nærmest blev skovlet vand ind over rælingen.

- Det har været en helt konkret og yderst hasarderet sejlads. De kommer og cirkler rundt. Han vurderer det som cirka 40 knob, to sprøjter vand ind på speedbåden, opsummerer anklageren Mikkel Behas forklaring.

Ifølge anklageren skal de øvrige syv tiltalte straffes med seks til otte måneders fængsel. Ligesom hensynet til retsfølelsen betyder, at anklagemyndigheden kræver alle vandscooterne konfiskeret.

- Alle, der deltager i en strafbar handling, kan straffes, procederede anklageren.

- Der er strafskærpende, hvis det er forsætligt. Og det mener vi, der har været.

Højest seks knob

For ifølge anklagemyndigheden sejlede hele flokken sammen, de havde aftalt turen - og alle var dermed del af den hasarderede sejlads.

- Der en hastighed på højest seks knob i havnen. Man skal sejle efter forholdene, man skal undgå sammenstød, procederede anklageren.

Hun påpegede, at for overhovedet at sejle på vandscooter i havnen, skal man have en særlig tilladelse. Som ingen af de otte tiltalte havde.

Ligesom hun mener, at de tiltalte er skyldige i at stikke af fra gerningsstedet uden at yde hjælp til de dræbte og sårede piger i udlejningsbåden.

Krav: Reststraf skal afsones

Kravet på fire år til den 25-årige hovedtiltalte i sagen er inklusive omkring syv måneders reststraf, han ikke har afsonet fra tidligere domme.

Den 25-årige har tilstået, at han førte vandscooteren og dræbte de to kvinder. Han nægter sig dog skyldig i vanvidssejlads. De øvrige syv nægter sig skyldige.

De dræbte amerikanske kvinder vr Leah Bell, der kom fra delstaten Louisiana og var indskrevet på college i Californien. Hun blev 18 år gammel. Hendes veninde Linsey Malia på 21 år var fra delstaten Massachusetts.

De amerikanske familier er repræsenteret af en bistandsadvokat - men har ikke selv været til stede i retten.

Der falder tidligst dom i sagen torsdag.