Krimi

Skete igen og igen i nat: Her bliver brandfolk og politi beskudt med fyrværkeri

Flere steder landet over er politipatruljer og brandfolk blevet beskudt med raketter og bomberør nytårsaften.

En brandbil drejer om hjørnet, og da den passerer en lille gruppe personer, tænder en af dem et romerlys og spæner efter køretøjet. Han affyrer mindst fire ildkugler mod køretøjet - flere af dem rammer.

Situationen, der kan ses i videoen i toppen af denne artikel, er fra Slagelse i nat og den er ikke unik for Slagelse. Overalt i landet melder politiet nemlig, at der er blevet skudt efter beredskabet med fyrværkeri.

Allerede inden uret rundede midnat, havde brandmændene oplevet at blive beskudt med fyrværkeri flere gange.

Det oplyser operativ chef Kristian Næstved ved Hovedstadens Beredskab til TV 2.

- Vi er vant til at folk i kådhed kan finde på at sætte ild til affaldscontainere og trække dem ud på gaden, men flere gange i aften har vores mandskab oplevet at blive skudt på med fyrværkeri, siger han.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2, at de i løbet af nytårsaften og natten har været kaldt ud til fem episoder, hvor brandfolk er blevet beskudt med fyrværkeri.

- Vi har blandt andet været ude og assistere brandvæsenet i henholdsvis Albertslund, Hvidovre og Taastrup. Det har alle tre gange været i gang med noget slukningsarbejde, og så har der været nogle store drenge, som har skudt fyrværkeri efter dem, siger vagtchef Lars Guldborg.

Episoder over hele landet

I Slagelse er Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i tre tilfælde blev angrebet.

- Det er sket, når vi er kommet til områder på grund af andre anmeldelser. Når vi så er kommet derud, så er der nogle, der vil lave ballade, siger Ole Hald, vagthavende ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Der skulle ifølge Ole Hald være tale om både raketter og bomberør, der er blevet skudt mod politiet, og to personer er anholdt. Københavns Politi har ligeledes oplevet lignende episoder fem gange i løbet af natten, ligesom også Østjyllands Politi melder om flere episoder.

Kan ikke lide udviklingen

Inden nytårsaften begynder, er de vagtsatte brandmænd blevet briefet om, at det er et scenarie, de kan blive udsat for.

- Det er heldigvis erfarne folk, som tager det roligt, og som bærer branddragter, hjem og sikkerhedsbriller. Vi har også oplevet det tidligere år, men i år er det allerede sket tidligt på aftenen, så det er selvfølgelig en udvikling, vi ikke kan lide, siger Kristian Næsved til TV 2.

Ingen personer er blevet anholdt i København, og ingen personer er kommet til skade. 

- Vi har også fået flere henvendelser fra folk rundt omkring i kredsen om folk, der ter sig åndssvagt med fyrværkeri, siger Lars Guldborg til Ritzau.

- Anmeldelserne går på, at raketter bliver skudt af vandret og mod folks altaner. Det er ikke for smart, lyder det fra politiet.