Krimi

Politiet intensiverer jagten på bil, der kædes sammen med betonklodsdrab

Fyns Politi har indkaldt ekstra personale mellem jul og nytår for at hjælpe med efterforskningen af sagen.

En Volvo 245 stationcar har vakt fornyet interesse hos Fyns Politi i forbindelse med sagen om stenkast fra en motorvejsbro på Fyn, der kostede en 33-årig tysk kvinde livet i 2016.

Politiet har modtaget 150 nye henvendelser i sagen de seneste uger. 10 af dem drejer sig om Volvoen, som politiet også efterlyste i september 2016. Derfor har politiet intensiveret jagten på Volvoen, som er af ældre dato.

I 2016 førte efterlysningen af bilen ikke til noget, selvom 70 personer henvendte sig.

- Der er kommet en del henvendelser om en Volvo, som nogen har set holde forskellige steder. Vi vil nu undersøge de steder, hvor bilen er blevet set, siger Per Lydiksen Laursen, der er viceinspektør ved Fyns Politi.

Har indkaldt ekstra personale

Fyns Politi har kaldt ekstra personale ind imellem jul og nytår for at hjælpe med efterforskningen af sagen.

Politiet skal blandt andet gennemgå oplysningerne om 20-30 personer, som man har fået henvendelser om, og afgøre, hvem af dem man skal tale med i forbindelse med efterforskningen. I den forbindelse kan det komme på tale at bede folk om frivilligt at aflevere en dna-prøve.

Offentliggjorde nye dna-beviser

Politiet offentliggjorde i sidste uge nye dna-beviser i sagen. 

I tre hærværkstilfælde har Fyns Politi konstateret den samme dna-profil, som passer til en dna-profil fundet på en 40 kilo tung marksten. Den blev i september 2017 smidt ned på motorvejen fra en bro på Spedsbjergvej. 

Ingen personer kom til skade, men en personbil måtte undvige stenen, og en lastbil kørte over den og fik mindre materiel skade.

Kan være to gerningsmænd

En snustobaksdåse fundet efter stenkastet ved motorvejsbroen på Spedsbjergvej har også en dna-profil, men den passer ikke til hærværksepisoderne i Tarup, men bekræfter politiets efterforskere i, at der kan være to gerningsmænd. Samme slags snustobak kan købes i blandt andet Tarup Center.

Derudover er politiet så godt som sikre på, at den betonsten, som blev brugt ved drabet på den tyske kvinde i 2016, stammer fra en byggeplads ved Tarup Center.