Krimi

Politiet rydder Pusher Street - og er klar til at gøre det igen

Omfanget af salget i boderne på Christiania havde et omfang, der lignede, at de var permanente, oplyser Københavns Politi.

Københavns Politi har torsdag sat en politiaktion ind mod sælgerne i Pusher Street på Christiania, hvor hashboderne er blevet ryddet og fjernet.

Det skriver København Politi på Twitter.

Indsatsen var et led i politiets indsats mod den organiserede hashhandel, oplyser Københavns Politi til TV 2.

- Det er en fortsættelse af vores indsats, hvor vi går efter købere, sælgere og leverandører. I dag har vi været på Christiania i Pusher Street for at rydde boderne. Simpelthen fjerne salgsboderne, siger Lars O. Karlsen, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2.

Aktionen blev sat ind, fordi boderne har nået et omfang, så det så ud til, at de var permanente.

- Vi har været ude og rydde boder tidligere, men det er klart, at i dagens indsats kunne vi, at bodernes beskaffenhed var mere betydelige, end de har været tidligere, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet beslaglagde fem kilo hash og fire kilo skunk.

En enkelt anholdelse

En enkelt kvinde blev anholdt for fornærmelig opførsel, men ellers forløb alt fredeligt og roligt, fortæller vicepolitiinspektør Lars O. Karlsen til Ritzau.

Han oplyser, at politiet samlet ryddede lidt mere end 40 boder. Næste skridt for politiet er at finde ud af, hvem der ejer de fem kilo hash og fire kilo skunk.

Aktionen foregik torsdag morgen klokken 6.30, og politiet forlod området igen 9.30. Aktionen kom efter en anden aktion onsdag.

- I går (onsdag. red.) lavede vi en indsats mod køberne i Pusher Street. Der fik vi skrevet 116 personer for at have købt hash, og i dag var det så boderne, vi gik efter, siger vicepolitiinspektøren.

Indsatsen fortsætter

Boderne i Pusher Street blev ryddet af christianitterne selv tilbage i september 2016, men de voksede inden længe frem igen. Lars O. Karlsen fortæller, at politiet løbende har indsatser mod hashhandlen på Christiania, men den seneste tid, har de været optaget af andre opgaver.

- Det er ingen hemmelighed, at Københavns Politi har været tvunget ud i en prioritering omkring bandekonflikten. Så da der er muligheder nu, er vi ude og give dem (boderne i Pusher Street, red.) et besøg, siger Lars O. Karlsen til TV 2.

Og indsatsen fortsætter, fastlår han.

- I går var vi efter køberne, da det jo er køberne, der danner grundlaget for den organiserede hashhandel i Pusher Street. Så lang tid, der er købere, jagter vi også dem. Vi kører på og fortsætter indsatsen mod køberne. I dag var det så sælgerne, og leverandørerne skal vi nok også gå efter.