Krimi

Politiet har fået 40 henvendelser om stenkast

Politiet kæder de seneste stenkast natten til onsdag sammen med tidligere stenkast i området.

Natten til onsdag var to biler nær blevet ramt af sten ved en motorvejsbro ved Odense.

Stenene blev kastet fra den samme bro, hvor en betonklods en morgen i august 2016 ramte en bil med en tysk familie og kostede en kvinde livet.

Politiet har ingen øjenvidner til stenkastene natten til onsdag, men kæder hændelsen sammen med de tidligere stenkast i området. Det siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi til TV 2, og tilføjer:

- Vi har fået omkring 40 henvendelser, men ingen af dem går desværre på en konkret gerningsmand, som kan have gjort det her. Vi mangler stadig den rygende pistol, men arbejder videre med de oplysninger og spor, vi allerede har.

- Det gav et ordentligt brag i bilen

Politiet har fundet flere sten på gerningsstedet, som alle kan beskrives som natursten. Stenene er af samme type som de, der den 9. september i år blev kastet ned på motorvejen ved Spedsbjerg.

Torben Radoor fra Nørre Aaby på Fyn var en af de to bilister, som ramte stenene, der blev kastet fra broen. Han fortæller til TV 2:

- Det gav et ordentligt brag i bilen, da jeg ramte den, og airbagsene blev udløst. Jeg var meget chokeret og rundt på gulvet. Jeg tænkte ikke så meget lige der, men skyndte mig bare at ringe 112. Som den ene betjent sagde til mig, så var det et spørgsmål om, om jeg lige havde trykket lidt mere på speederen, så kunne det være endt rigtig galt. Det er en meget grim tanke at gå rundt med.

175 stenkast på to år

Stenkastet natten til onsdag er nummer 175 af slagsen i løbet af de seneste to år. Det svarer til et stenkast hver fjerde dag - og i 107 af sagerne er et køretøj blevet ramt.

Borgmestrene i Assens og Odense har efter dialog med Fyns Politi besluttet, at der hurtigst muligt skal sættes lys op på to af motorvejens broer.

I november bebudede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet skal kunne overvåge 30 udvalgte vejstrækninger med hemmelige kameraer. Halvanden måned efter ministerens udmelding er kameraerne endnu ikke sat op, fordi opgaven er i udbud, oplyser Rigspolitiet.

Den forklaring fik i går Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til at opfordre de ansvarlige til at "få fingeren ud".